Životni put svakog dana je pred nama, svaki dan odlučujemo kojim putem ćemo ići. Neka vam izbor bude put ljubavi, put istine, put života.

Zdravko Posavec

znak križa

Znak križa, Foto: Flickr, Lel4nd

Da se život sa nama zna poigrati i da su nam putevi života vođeni rukom Gospoda, nisam znala ranije, ali sada znam… Odrasla sam sa verovanjem u Boga, Boga koji je milostiv i dobar, ali i u Boga koji zna “kazniti”za loša dela i neposlušnost. Tako da sam imala strahopoštovanje i ljubav istovremeno. Eh, da sam tada znala ono što sada znam…

Kako u životu inače bude, kada se nađemo u nekoj teškoj situaciji i ne vidimo izlaz, tada se okrenemo Bogu. Tako sam i ja. U svom očaju i na putu da psihički potonem usled porodičnih problema, pozvala sam Gospoda. Nije da ja nisam  i ranije pozivala, ali ovaj put pozvala sam ga iz srca ispunjenog ljubavi, ali i ljutnje što ne čuje moj glas. I zaista, ovaj put čuo je moj plač i vapaj.

Sada znam da je i ranije slušao i odgovarao, samo što ja nisam čula ili nisam bila spremna.
Od tog momenta kada  sam otvorila vrata srca moga i dozvolila Gospodu da me vodi, stvari su dolazile na svoje mesto. Počela sam da obraćam pažnju. Te dve  jednostavne reči OBRATI PAŽNJU, motale su mi se ceo život kroz glavu, da bi ja tek tada shvatila njihov smisao.
Počele su da mi se dešavaju na izgled slučajne stvari, iako verujem da  slučajnosti ne postoje. Privukla bi me neka knjiga da je pročitam i slično.

Slušala sam motivacione videe, mislila pozitivno, uradila theta tretman. Osećala sam se dobro, bilo je i teških trenutaka, ali sam lakše podnosila. Ali sve vreme sam osećala da nešto još nedostaje i da to nije krajnji cilj koji Gospod ima za mene.

Sa tom misli da sam blizu istini i samom Gospodu nego ikada pre, jedan dan, gledajući video pustila sam jedan i u prvi momenat pomislila: evo još jedan više sa istom pričom koju znam. Sekunda je trebala da prekinem i pustim drugi, kada sam čula taj glas. Glas koji mi je dotakao dušu, ispunio srce mirom i izmamio osmeh na licu. Da, glas je pripadao Zdravku.

U tom momentu razumela sam znak koji mi je Gospod dao i ka čemu me vodio. Svi raniji putevi vodili su me ka Zdravku. Bez dvoumljenja javila sam se Zdravku i zakazala tretmane.
Pri prvom razgovoru pričao je kao da me zna ceo život i ono što u dubini duše znam, izneo tako lako, a ista sam potiskivala u sebi godinama.

Posle urađenog samo jednog tretmana, osetila sam takvu lakoću ,osmeh mi nije silazio sa lica, tako da sam morala ljudima objašnjavati moje iznenadno stanje. Sa svakim sledećim tretmanom pojačavao se mir i radost u srcu koji samo mogu poželeti svakom.

Sad sebe mogu da pogledam u ogledalo sa svim svojim manama i vrlinama i da zahvalim dragom Zdravku što me doveo uz pomoć Božju u stanje beskrajne ljubavi i mira. Nadam se da će moje reći dotaći nečije srce i potaknuti da pronađe svoj mir i Božansku ljubav, jer tada imamo sve.

Zdravko, hvala od srca i želim ti da mnoge, spremne na pozitivne promene i prihvatanje Gospoda u sebi, učiniš srećne kao mene.

P.S. Još uvek kada želim pozitivnosti i osmeha, vraćam se i gledam tvoje videe.

Autor: Ljiljana T., Švicarska