Koliko puta ste se kroz život zapitali što trebate učiniti da vam bude bolje i lakše, koliko puta ste padali na koljena, koliko puta ste se našli u situaciji da ste imali osjećaj kao da se sve urotilo protiv vas i da vam nešto ne dopušta da krenete prema naprijed.

Foto: Flickr, Crismatos ♥ Seize the day

Vjerojatno ste se puno puta našli  u takvim trenucima, nekima od vas gotovo pa im se takve situacije događaju stalno, te koliko god se vi trudite tražiti rješenja, ne nalazite ih, već tapkate na mjestu. Odgovor na svako vaše pitanje leži unutar vas samih i onog trenutka kada prestanete tražiti odgovore okolo i zavirite malo unutar sebe dobit ćete odgovore na svako postavljeno pitanje.

Svatko od vas živi na način koji misli da je ispravan i najbolji za vas, no isto tako velik dio vas svoj život ne živi kao kompletno biće, već se vodite isključivo psihom i na temelju njezine reakcije vi usmjeravate svoje postupke, a oni kreiraju vaš život. Mnogi se trude i ulažu krajnji napor da bi postigli nešto u životu i baš onaj tren kada pomisle da su uspjeli sve se sruši poput kule od karata. Puno vas se tada zapita zašto se to dogodilo, a odgovor se krije u životnom putu.

Vjerojatno se sada čudite kakve veze ima životni put sa neuspjehom i lošim trenucima, no upravo u tome i jest stvar što velik dio vas uopće ne prihvaća važnost životnog puta i nesvjesno se udaljavate od svojeg životnog puta, a pri tome svoje biće izlažete maksimalnom riziku i opasnosti.

Vaš životni put odavno je zapisan, zapravo, zapisan je onog trenutka kada ste začeti u utrobi svoje majke i vi u svojem životu imate zadatak, a taj zadatak je da živite. Životni put ima u sebi zapisane sve vaše trenutke koji bi se trebali dogoditi za vas, ali zbog neznanja i ne prihvaćanja više sile, jako puno vas bježi od onoga što je zapisano i traže najbolje za sebe, a ono što tražite nalazi se na vašem životnom putu.

Iako će mnogi od vas reći da su na životnom putu, no sve ono što vam sugerira psiha nije dio puta i sve dok slušate što vam sugerira psiha budite spremni na to da upadate u poteškoće i probleme, jer upravo vam psiha  stvara problem i traži za vas nešto što ne postoji, zapravo psiha vas odvodi sa vašeg životnog puta, ali vas odvodi na način da vas vaš ego uvjerava da ste na pravom putu i da samo nastavite.

Životni put je vaš osobni odabir, te bez obzira što vi odabrali za sebe trebate znati da vi imate direktne posljedice svojeg osobnog odabira. Možete se opustiti i odabrati ono što odgovara vašem psihičkom, fizičkom i duhovnom biću, tj. vama kao kompletnom biću, ili pak možete odabrati ono što vam sugerira psiha, ali ako odaberete sugestiju psihe tada budite sigurni da niste na životnom putu, budite sigurni da vaš život tada postaje mračni labirint u kojem vi lutate i uvjeravate sami sebe da ste odabrali ispravno.

Životni put je staza koja je osvjetljena i koja uz rubove ima putokaze koji vas usmjeravaju, životni put na sebi ima pomagače koji će vam pomoći u teškim trenucima, životni put zapisan je za vas i zbog vas. Životni put je staza na kojoj će vam biti najlakše i jedino na njemu ćete živjeti potpuno. Životni put je staza koja vas vodi u vječni život.

Autor: Z. Posavec