Foto: Flickr, Alex Bellink

Svi živite, imate svoje rituale, netko živi na ovaj način, netko na onaj način, no manje više nekako gurate kroz svakodnevicu. Vaše biće podijeljeno je na razine, a jedna od tih razina je duhovnost i život kroz nju vam može biti lakši i smireniji.

Puno ljudi ne prihvaća duhovnost kao sastavni dio života, jer su iz nekih razloga odlučili živjeti bez nje. Jedan dio misli da žive u skladu sa vlastitom duhovnosti, jer idu u crkvu i mole se, ali sam odlazak u crkvu i molitva ne čini vas vjernikom, niti vas čini duhovnom osobom, jer vjerovanje i duhovnost ima puno dublje značenje nego što mnogi misle.

Život kroz duhovnost vama donosi jedan sklad i harmoniju unutar vašeg bića, na površinu dolaze samo vaše dobre strane, a one loše zauvijek nestaju iz vašeg bića. Kroz duhovnost vi se uzdižete i postajete kvalitetnija i pravednija osoba, otvara se vaša svijest i prihvaćanje života, postajete jači i izdržljiviji, postajete smireniji i opušteniji i ono najvažnije postajete sretniji i zadovoljniji.

Kroz duhovnost vi dobivate svoje kvalitete koje će prije ili kasnije i drugi osjetiti, ali ukoliko ste u skladu sa duhovnosti onda vam neće biti bitno što je netko rekao za vas, neće vam biti bitno ništa osim vas samih i vama  bliskih osoba, jer kroz duhovnost ćete spoznati da vam nije potrebno trošiti energiju na druge, te ćete tu energiju usmjeravati na sebe  i vama drage osobe. Kroz duhovnost ćete spoznati da nije ono kako siješ tako i žanješ prava uzrečica za vas, te ćete se potruditi posaditi stabla iz kojih ćete moći cijele godine brati plodove, cijeli svoj život, samo ta stabla trebate onda održavati i ona će vas nagrađivati.

Koliko se spajate sa svojom duhovnosti sa svojim kompletnim bićem toliko vam život postaje draži, toliko u vama raste ljubav, toliko u vama raste toplina i imate osjećaje za sve, pa čak i one koji prema vama gledaju sa prezirom i žele vam loše. Kroz duhovnost vi spoznajete da ne vrijedite onoliko koliko imate materijalnog, već vrijedite onoliko koliko i sebe volite, spoznajete da najmanje što možete učiniti za druge da im opraštate bez obzira što oni činili vama, spoznajete da život ima jedino smisla ako ga živite kroz duhovnost, sve ostalo je teret na vašim leđima i pitanje je kada ćete se pod njim slomiti, a tada će vas duhovnost podignuti.

Autor: Z. Posavec