Život je igra

Foto: Flickr, Rich Moffitt

Svatko od vas ima svoj život, kroz dan vam se događaju razne situacije koje vi proživljavate na svoj način, imate svoje rituale, imate svoje obaveze, jednostavno, dan vam je ispunjen obavezama, no jeste li vi uistinu sretni  svojim životom, da li se osjećate slobodno i zadovoljno.

Velik dio vas će reći da nije sretan svojim životom i da se ne osjeća slobodno i da nisu zadovoljni, a razlog tome leži u odabiru načina na koji vi želite živjeti. Imate dva izbora. Jedan je da život živite kao obavezu, a drugi je da život gledate kao svoju igru.

Oni koji odaberu živjeti svoj život kao obavezu, ti ljudi su manje više tužni i usamljeni, te ne mogu potpuno uživati u životu. Život vam je dan da bi uživali u njemu, da budete sretni i zadovoljni, a ne da gledate na njega kao na obavezu.

Sjetite se trenutaka kada ste bili zaigrano dijete, kada ste na svaki događaj gledali kao izazov i avanturu, gdje ste uživali u svakom djeliću trenutka, gdje ste uživali cijelim svojim bićem, a svijet ste gledali veselim očima. Tada ste na život gledali kao da je igra i u toj igri vi ste željeli uspjeti  i većinom ste  uspjevali, tada ste bili ponosni na sebe, a kada niste uspjeli, tada ste  suzama izražavali svoju tugu, a već drugi dan zaboravili ste na sve i htjeli ste ponovno svoju igru. Gledali ste očima u kojima je pisalo “život je igra, želim se igrati i pobijediti” i ako ste malo iskreni prema sebi priznat ćete da ste se tada osjećali najbolje, jer tada je sve dolazilo iz vašeg čistog srca.

Danas, manje-više svi život gledaju kao obavezu, te na taj način prema svakoj svojoj aktivnosti nemaju upućenu ljubav, ona dolazi iz srca, ako svakoj svojoj aktivnosti ne prilazite srcem, tada nema ni ljubavi. Sve što radite,  trebate voljeti, jer vi ste stvoreni iz ljubavi, vi ste ljubav, ljubav je u vama, samo je vi ne dijelite, već je sebično držite za sebe.

Opustite se, zavirite unutar sebe i vidjet ćete da vas ono zaigrano dijete čeka da krene sa vama u život, potisnuli ste ono razigrano dijete u sebe, potisnuli ste ga u samoću, a to dijete se želi igrati u vama, želi istraživati, to dijete u vama želi da živite onako kako njemu odgovara, to dijete ste vi, to je vaš život, nemojte dopustiti patnju i bol tom djetetu, jer to dijete ste vi. Nemojte dopustiti da to dijete u vama osjeti tugu i prazninu, jer to dijete ste vi, nemojte dopustiti da to dijete u vam počinje umirati, jer to dijete ste vi.

Upitajte to dijete u sebi što želi raditi. Osjetit ćete da se želi igrati, želi slobodu, želi da budete sretni, želi da pročitate da je život igra, da se želite igrati i u toj igri pobijediti, osjetit ćete da život nema smisla ako ga ne gledate kao igru i kao avanturu koju trebate proživjeti. Ako živite život iz obaveze, onda si zadajte obavezu da počnete živjeti na način da život gledate kao igru i život će vam biti drugačiji.

Autor: Z. Posavec

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.