Foto: Flickr, JimReeves

Svatko od vas sigurno želi imati zdrav život, osjećati se poletno, zadovoljno i sretno, a opet s druge strane i sami znate da se i ne trudite dovoljno da bi uistinu imali zdrav život. Da bi imali zdrav život potrebno je brinuti za sebe i svoj organizam i poslušati što vam on govori i sugerira.

Kroz dan bi trebali odvojiti malo vremena za svoj kompletni organizam, no jako puno vas nalazi u opravdanju da nema vremena, posao vas je iscrpio i stotine drugih razloga samo da nađete opravdanje zbog toga što ne posvećujete vrijeme sebi. Možete se slobodno zapitati koliko vam je doista stalo do vas, koliko cijenite svoje biće, koliko cijenite život koji živite. Ako ne možete u cijelom danu odvojiti barem pola sata za sebe, onda budite zadovoljni s time što sada imate, nemojte se žaliti i kukati nad svojom situacijom, jer toliko  i vrijedite.

Nemojte se na ovo uvrijediti, ali to je stvarnost, no nikad nije kasno i uvijek se možete potruditi i krenuti nešto učiniti za sebe i vaše biće će to prepoznati i nagraditi vas. Zdrav život ne treba za vas biti mašta ili želja, iako sa vizualizacijom i željom utječete kroz energiju, ali da on bude kvalitetniji morate učiniti još neke stvari da imate zdrav život, a ujedno i zdrav organizam i ostatak vašeg bića.

Prvo što morate učiniti jest da u danu nađete vremena samo za sebe, nađite svoj mirni kutak gdje vas nitko neće ometati i pokušajte osluhnuti svoje fizičko tijelo, jer ono vam svakodnevno sugerira što mu je potrebno, a samo od vas zavisi hoće li tijelo to i dobiti. Nemojte misliti da vas tijelo traži luksuz, ne, to nikako jer tijelo ne zna za luksuz, ono ima samo nužnu potrebu i potrudite se to tijelu i pružiti, jer ono ne traži puno, a vraća vam znatno više jer izvršava gotovo svaku vašu zapovijed.

Zatim osluhnite svoju dušu i ona vam svakodnevno priča, ona također traži malo mira za sebe i u tom miru ona se hrani energijom i otpušta sve loše u energetska polja što ste kroz dan pokupili. Kroz taj mir vaša duša komunicira sa drugim svijetom i preuzima informacije koje su vama od koristi, duša je bezvremenska i može otići u prošlost i budućnost, a samo vi odlučujete želite li te informacije koristiti za sebe i svoje dobro. Ako želite onda povežite svoje tijelo i dušu. Pokušajte što više slušati tijelo i dušu.

Bitna vam je i prehrana kao i sportske aktivnosti i rekreacija. Jako puno ljudi jede jednovrsnu hranu. Jedan dio jer “nema vremena”, jedan dio si to ne može uistinu priuštiti, a drugi dio jer misle da je to najbolje, no vaša prehrana mora biti raznovrsna, morate jesti jako puno voća, morate jesti jako puno povrća, ribu jedite više od bilo kojeg drugog mesa, jer meso je teško za vaš organizam i probavni trakt se znatno opterećuje u preradi mesa. Potrudite se jesti čim više hrane na žlicu i obavezno popite barem 2 litre vode na dan.

Sport i rekreacija su također bitni u svemu navedenom, jer kroz te aktivnosti svoje tijelo čistite od loših čestica koje se nalaze u vašem organizmu, najprije kroz znojenje, a kasnije kroz mokraću jer prilikom sporta čisti vam se krvna slika. No budite na oprezu jer nije dobro fizičko tijelo preopteretiti, već slušajte kada vam ono kaže da mu je dovoljno.

Energetsko čišćenje organizma je isto dio koji ima vrlo važnu ulogu u zdravom životu. Podarite si svako toliko energetske tretmane, pročistite se kroz njih, otklonite blokade sa svojih energetskih centara, osvježite svoju auru i vrlo brzo vaše kompletno biće pokazat će vam se drugačije, pokazat će vam se sretnije, zadovoljnije, otpornije, nadasve, moći ćete za sebe reći da imate zdravo biće i zdrav život.

Autor: Z. Posavec