Zahvaljivanje i zašto je potrebno zahvaljivati

Foto: Flickr, khrawlings

Vaš svaki dan isprepleten je raznim događajima i situacijama, neke od tih situacija čine vas zadovoljnima i sretnima dok  onaj drugi dio događaja u vama izaziva nezadovoljstvo i tugu.

Kada se nađete u spletu pozitivnih događanja zadovoljno se smješkate i tek rijetki od vas zahvalit će se na tim trenucima koji su vas ispunili zadovoljstvom i radošću. Kada se nađete u situacijama koje vam ne pogoduju velik dio vas ne da neće zahvaliti na tom trenutku, nego će otići toliko daleko da će prozivati Boga i postavljati pitanje zašto se to vama događa itd.

Za svaku situaciju i svaki događaj koji vam se događa kroz dan vi bi trebali biti zahvalni, trebali bi se iz srca zahvaliti i iz te situacije pokušati nešto naučiti. Teško je u nekim situacijama izustiti “Bože hvala ti”, ali na taj način vi upravo kroz energiju Njemu pokazujete da ste spremni izvršiti svaku Njegovu volju i da prihvaćate život onakvim kakav on doista jeste.

Velik dio vas ne može prihvatiti loše trenutke i događaje, ne možete prihvatiti  svoju slabost i priznati sami sebi da ste samo biće kojem je potrebno malo da bude sretno, pa se nekako izgubite u svemu. Mislite da se vama loše situacije  ne smiju događati, mislite da vas Bog kažnjava lošim događajima, no je li to ustinu tako?

Ne, nitko vas ne kažnjava osim vas samih, a najveći problem leži u tome što se vodite mislima da se vama moraju događati samo pozitivne situacije, ali vi u tim pozitivnim situacijama ne zahvaljujete i sami sebe odvodite u događaje koji će vas doslovce natjerati da se počinjete moliti, ali kada vam se situacija počinje pokazivati na bolje vi rijetko kada zahvalite. I sve se ponovno ponavlja i vi mislite da se cijeli svijet urotio protiv vas.

Zastanite na trenutak i prisjetite se kada ste se zadnji puta pomolili, prisjetite se kada ste zadnji put učinili dobro djelo, pokušajte se prisjetiti kada ste se zadnji put zahvalili za dobre situacije i pokušajte se prisjetiti kad ste se zahvalili za loše događaje i situacije. Rijetko kada i rijetki od vas zahvaljuju, ali pokušajte se prisjetiti ovog što sad čitate i zahvaliti baš za svaki trenutak koji vam sačinjava dan i vama će tada biti lakše i bolje.

Svaka situacija koja vam se događa vi bi iz nje trebali nešto naučiti, bez obzira o čemu se radi pokušajte izvući iz te situacije najbolje i zahvaliti se za nju jer ste nešto naučili. Zahvalite se što ste dobili priliku probuditi se, što ste proživjeli dan, što ste nešto naučili itd. Kada budete naučili zahvaljivati za svaku i najmanju stvar tada ćete dobiti i ono što se zove milost. U milosti će zahvaljivanje postati vaša  svakodnevica i kroz nju ćete doći do svog najvećeg uspjeha i sreće.

Autor: Z. Posavec

Komentari

  1. Nina Jasmina komentira

    HVALA !

  2. silvana borovec komentira

    Ma divno,,,,,, i mislila sam si da bi to moglo ići tako nekako

  3. Lidija komentira

    Zahvaljujte i zivite u milosti, blagoslovljeni, zadovoljni i sretni!

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.