Voda je najjači i neophodan prirodni elemenat

Planet na kojem živite je nešto predivno, nešto čarobno, nešto što na svakom koraku pokazuje koliko je lijepo, nešto što na svakom koraku pokazuje koliko je raznovrsno, a opet toliko u skladu, nešto što na svakom koraku pokazuje koliko imate života na planetu.

Foto: Flickr, Antti Simonen

Iako mnogi toga nisu svjesni, no planet Zemlja je oaza mira i života, zemlja proizvodi hranu za sve živuće organizme koji su nastanjeni na njoj, te sve ukupno gledajući stvoren je hranidbeni lanac u biljnom i životinjskom svijetu. Koliko god na oko svi živući organizmi djelovali različito apsolutno svi imaju dvije zajedničke crte: prva je da svi živući organizmi imaju srce, a druga zajednička crta je da su sva živuća bića ovisna o prirodnom elementu koji znači život, a to je voda.

Kada samo malo sagledate sve živuće organizme uvidjet ćete da mogu bez dosta toga opstati, no isto tako uvidjet ćete da niti jedan organizam neće opstati bez vode. Jedan dio organizma živi u vodi, tj. stanište im je voda, dok drugi dio živućih organizama istu tu vodu sadrži unutar svojeg organizma i naprosto bez vode svako biće izloženo je izumiranju i nestanku.

Sama priroda ima jako puno elemenata, no voda je najjači i neophodni prirodni elemenat bez kojeg na ovom planetu ne bi bilo ni života. Voda je sila kojoj se ne može apsolutno ništa suprotstaviti i ako samo malo sagledate vidjet ćete da voda ima apsolutnu moć nad svime što je na planetu. Voda vas drži na životu, voda vas brani od vatre, voda je najveća moć. Pogledajte silinu koju stvara voda prilikom poplave, noseči sve ispred sebe  i to vam može biti dovoljno da prema njoj gledate sa poštovanjem i poniznošću.

O vodi kao prirodnom elementu moglo bi se pisati i pričati danima, no ono što je najvažnije da znate da vaše biće sadrži oko 70% vode u sebi i voda je zapravo čistač vašeg organizma, te putem znoja i mokrače iz vašeg organizma izbacuje negativne čestice i strane tvari. Bez hrane možete dugo izdržati, no bez vode ne, te je potrebno dnevno piti barem 2litre vode, jer u protivnom se javlja dehidracija i dizbalans organizma.

Poštujte vodu, jer o njoj ovisi život svih živućih bića na planetu, nemojte misliti samo na sebe jer iza vas dolaze i druge generacije kojima je voda također potrebna za opstanak. Voda je neophodna, voda je vaš život i zbog toga joj se zahvalite, poštujte je i čuvajte je za naredne generacije.

Autor: Z. Posavec

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.