Često ljudi djeluju kao izgubljeni, imaju osjećaj da se bezglavo vrte na mjestu i da nikako ne mogu prema naprijed. Velik dio njih naći će opravdanje u lošoj sreći, jedan dio će naći opravdanje u drugima, a tek jedan mali dio njih priznate će sebi da ne znaju na koji način krenuti kroz život.

Foto: Flickr, hang_in_there

Uspjeh u životu nije samo stvoriti materijalno, najveći uspjeh koji možete postići je taj da pronađete vlastitu sreću i duševni mir. Mnogo vas luta u potrazi za srećom, a samo iz razloga jer ne znate da je sreća vaše prirodno stanje i ono što je potrebno učiniti da bi došli do nje,  je to da se opustite potpuno. Za duševni mir potrebno je samo malo rada na sebi i možete doći do rezultata koji će vas iznenaditi u pozitivnom smislu. Ali, da bi došli do svega navedenog potrebno je nešto bez čega sigurno nećete uspjeti ni u jednoj stvari, a to je vjerovanje.

Možda se sad pitate zašto je potrebno vjerovati, ali razlog ste vi sami. Stvoreni ste kao jedini primjerak na ovom planetu, vi i samo vi, nema kopije. Vi ste jedini original i svatko od vas za sebe može izgovoriti sa ponosom da ste jedinstveni. Onog trenutka kada ste stvoreni, vaš život postao je zapisan u knjigu života i on se počinje odvijati onako kako je Bog zapisao, onako kako je on želio da vaš život ide, te je zbog toga vjerovanje itekako bitno.

Vi morate vjerovati u sebe i u svoj vlastiti život koji vam je podaren, jer vjerovanjem u sebe  i svoj život vi vjerujete i u Stvoritelja. Kroz vjerovanje u svoj život vi sebe predajete u djelovanje Božanske energije, u čistu ljubav i svjetlost. Postoje trenuci koji su bili teški, doći će i trenuci koji će opet biti bolni i teški, ali nikada, baš nikada nemojte prestati vjerovati u sebe i svoj život. Koliko god situacija izgledala bezizlazna i teška, budite jaki i ne predajte se, jer možda baš onaj slijedeći trenutak donosi bolje trenutke za vaš život.

Ne pitajte se nikada zašto se vama događaju neke stvari, već se bespoštedno dajte u djelovanje Božanske energije, vjerujte da živite s razlogom, kroz život ćete dolaziti  do stotine spoznaja, dolazit ćete na lijepe i bolne trenutke, dolazit ćete na radost, sreću, na tugu i žalost, dolazit ćete na ponos i razočaranje, ali bez obzira u kojoj situaciji se našli, bez obzira do kojih spoznaja dalazite, nikada, ali nikada ne prestanite vjerovati.

Vjera će vas činiti jačim, ona će otvoriti vaše srce i puniti ga bezuvjetnom ljubavlju, u vašoj duši kroz vjerovanje boravit će mir i spokoj. Vjerovanje ne smije dolaziti iz uma, ono mora dolaziti iz srca. Kroz vjerovanje nemojte tražiti ništa što bi odgovaralo vašem umu, već samo tražite ono što vam je zapisano u knjizi života, te vjerujte da u njoj stoji ono što je najbolje za vas.

Budite dosljedni i ponizni. Imajte na umu da ove trenutke koje provodite ovdje, živite za svoj vječni život, za vječni život duše. Vaše tijelo je samo materija koja je prolazna, duša je vječna i njoj se trebate prikloniti. Vjerovanje je opušteno stanje vaše duše, zato se opustite, otvorite svoje srce i um. Vjerovanje je zapravo iskazivanje poštovanja i zahvale vašem Stvoritelju, vjerovanje je iskazivanje povjerenja i ljubavi, vjerovanje je ključ vašeg duhovnog mira i životnog uspjeha .

Autor: Z. Posavec