Foto: Flickr, www.hansvink.nl

Mnogi me pitaju kako da vizualiziram kada sam u problemima, motaju mi se po glavi samo loše stvari, u tome i jest stvar, što razmišljaš i dalje loše, zato se i vraćaš u začarani krug negativnih misli, postaješ nervozan, frustriran, loše volje, padaš u depresiju, uglavnom nije ti ni do čega. Istina je, da je danas teško naći onu sredinu koja bi vas veselila čim se dignete, ali pokušati se mora, jer sva snaga je u vama, nitko vam je drugi neće dati, zato uz jednu veselu misao, a ako je potrebno i molitvu, započnite dan, sjetite se da ima rješenja za sve probleme, samo treba pričekati i biti strpljiv, a ponekad je to najteže. Vizualizacijom lijepih i sretnih događaja, upotpunit ćete sebe i na trenutak zaboraviti što vas muči, zato zamolite da vam se problem počne rješavati i da je već riješen, jer jedino pozitivnim mislima i stavom šaljete rješenje Svemiru, koji će odraditi za vas kada to bude neophodno.

Dok se ujutro tuširate, pjevušite, fućkajte, njišite svoje tijelo, budite u ritmu, znači oživite svoja osjetila i dan će početi ljepše, a i vi ćete biti zadovoljniji. Idete na posao, sjedate u vaš omiljeni auto, budite veseli, stižete na posao, osmijehnite se svima, pozdravite svakoga, pa čak i onoga koji vam nije toliko simpatičan, ali i on je zaslužio da ga se pozdravi, mislit će da ste skrenuli, ali to je njihov problem, vi se samo osjećajte dobro, živite trenutak, jer svaka sekunda je novi život, a tko ne zna uživati u trenutku, teško će i živjeti svaki trenutak. Vi imate svoj smisao života, a to je davanje i primanje. Pomozite drugima da se opuste uz vas, potaknite ga na to da zamisli da se nalazi na pješčanoj plaži, sunce grije nemilosrdno, a vi zajedno sa njim brčkate u plićaku i uživate u hladnom piću, probajte to i osjetiti, neka struji kroz vaše tijelo, probajte osjetiti miris, toplinu, okus, sve ono što vas okružuje u tom trenutku u  vašoj vizualizaciji, a za to vam je potrebno svega deset – petnaest minuta kako bi dočarali sebi sliku i uljepšali si dan.

Vizualizirajte svaki dan, jer to je veliko iscjeljenje vašem tijelu, vašoj duši, vašoj psihi. Ne zanemarite da u vama postoji još uvijek ono dijete koje voli maštati, a sada ste samo veliko dijete kojemu je sve to potrebno.

U toj vizualizaciji, pokušajte se sjetiti tko vam nanosi bol , tko vas je uvrijedio, tko vas nije volio, tko vas je povrijedio, tko je rekao ružno o vama, tada im svima njima oprostite, jer tek tada se iscjeljuje sve što je u vama, ali to morate napraviti istinski kroz svoje srce.

Reći ćete da ih ne volite i da im ne možete oprostiti, ali vjerujte, kada vi u sebi oprostite, tada je vaša duša oslobođena patnji i boli, a oni se pitaju što je sa vama kada vas vide sretnima. To je opet njihov problem što će misliti, ne obazirite se na priče drugih, jer vaš život je samo vaš i vaša duša ima pravo birati kako će živjeti, a živjeti sretno možete svaki dan upravo vizualizirajući stvari ljepšima.

Autor: J. Nikšić