Svaki čovjek teži ka ljubavi, koliko je ona važna za vas i vaše osjećaje ne može se izreći, jer ljubav se mora i pokazati na bilo koji način kroz djela. Netko svakodnevno izgovara te dvije slatke riječi “volim te”, a sa druge strane to ne pokazuje, jer ljubav se pokazuje osmjehom, zagrljajem, lijepom riječi, lijepom gestom, jednim poljupcem itd.

Foto: Flickr, Lel4nd

Zapitajte se koliko vi pružate ljubavi svom partneru, jer ako ju ne pružate, ona vam se neće moći vratiti kako bi vi htjeli, ne možete samo iščekivati, jer ljubav je spontana,ljubavje bez granica, ljubav je nešto što može svakog čovjeka izliječiti ako ona dolazi iz srca.

Katkada padnu teške riječi i sa jedne i sa druge strane i tada se nitko ne osjeća dobro, jer vam je duša povrijeđena, zato treba dobro razmisliti prije nego se izgovori nešto što ni sami ne želite čuti da se i vama kaže. Ružna riječ može biti toliko jaka da nekome slomi emocije do te mjere da unatoč tome što voli osobu, u njezinim očima ona postaje i nalikuje na mržnju. Istina je da su ljubav i mržnja u bliskoj povezanosti, jer preko noći se velika ljubav može pretvoriti u veliku mržnju.

Mnogi smatraju da nema potrebe da iskazuju ljubav prema drugome, ali se pri tome ne pitaju koliko druga strana trpi zbog toga, jer oni su dovoljni sami sebi i dovoljna im je činjenica da imaju nekoga pored sebe samo da bi rekli da nisu sami. Na žalost puno je takvih slučajeva gdje je veza u današnje vrijeme postala sve, samo ne ono što bi trebala biti, a to je zajedništvo. Danas neki žive u zajednici samo zato što im odgovara stanje u kakvom se nalaze, a to stanje je da imaju neki interes i to koriste za svoje bolje sutra, dok druga strana propada fizički i psihički, a duša ne nalazi svoj mir i blagostanje, već pada u očaj.

Zašto se to događa, nema odgovora, jer svatko zna učiniti za sebe ono najbolje i egoistički gleda samoga sebe, a kada dođe trenutak da svatko krene svojim putem, što se onda događa? Počinju se ponovno izgovarati riječi “ne mogu bez tebe”, “volim te”, “ti si meni sve”, samo kako bi na neki način prisilili osobu da se sažali i sve zaboravi, ali vjerujte da jedan dio loših trenutaka podsvijest pamti i ne može tako lako zaboraviti.

Ono što bi mogli reći je to da u životu ne treba trpiti osobu koja vam više ne uzvraća ono što vi dajete, već se trebate posvetiti sebi, provoditi vrijeme sa prijateljima, sa svojom djecom, rodbinom i svima onima koji će vas tog trenutka razumjeti i pružiti vam ono malo ljubavi kako najbolje znaju.

Autor: J. Nikšić