Foto: Flickr, kiwanja

Život je potpuno nepredvidiv, nosi svakodnevno događaje prema kojima se vi trebate prilagođavati, donosi vam situacije koje u vama pokreću razno razne reakcije koje vi prepoznajete u obliku svojih osjećaja.

Osjećaji su vrlo intimni trenuci svakog bića, te oni koji svoje trenutke osjećaja doživljavaju na intiman način, znaju da tu intimu puštaju direktno u svoje srce i svoju dušu, znaju da svaki pozitivan trenutak nju čini radosnom te ono srce puni sa radošću, isti ti ljudi znaju da teški trenuci isto ulaze  u dušu te je ona osjeća kao tugu, a ta tuga vam u srcu izaziva bol. Kada doživljavate svoje osjećaje na intiman način onda znate da je utjeha nešto posebno i vrijedno.

Često se znate razočarati, biti povrijeđeni, osjećate se nevoljeno, osjećate prazninu u sebi i izgubili ste volju za sve. Ništa vas ne može ispuniti, ništa vas ne može pokrenuti, jednostavno nemate volju ni za životom i često se pitate zbog čega uopće živite i koji je vaš smisao života.

Živite za sebe, a vaš smisao života ste vi sami sebi. Vi ste jedinstveno remek djelo stvoreno rukom vrhunskog umjetnika i kao takvi imate pravo živjeti za sebe i stoga najveći smisao imajte za sebe samog.

Ponekad se osjećate bespomoćno, osjećate da dalje ne možete sami, ali i dalje ste nemoćni i to je najidealniji  trenutak da shvatite i u svojem srcu i u svojoj duši i u svome umu, da vam je došlo vrijeme da  primite utjehu Božanske energije, te ćete kroz trenutke utjehe shvatiti koliko je utjeha bitna u životu, shvatit ćete da je utjeha nešto što je uz vas u vašim najgorim trenucima koji se mogu dogoditi, kada se osjećate potpuno sami i napušteno utjeha je tu za vas, kada se osjećate usamljeno i tužno utjeha je tu za vas, kada vas boli i kada plačete utjeha je tu za vas, u svakom vašem lošem trenutku utjeha je tu za vas.

Utjeha u životu posebni su i potrebni trenuci koji  svakom ljudskom biću trebaju u životu i svatko od vas susresti će se sa utjehom barem jednom u životu, jer svi vi jednog dana morate pokazati svoje osjećaje prema van, a to se većinom dogodi kada upadnete u ponor, kada padnete u provaliju u kojoj nema kraja, tada svi pokazujete osjećaje i jedino što vam onda može pomoći je utjeha.

Utjehu možete naći u svemu, ali gledajte da vam dolazi iz pozitivne energije, jer utjeha vam usmjerava daljnji tijek ili ćete se dizati iz ponora ili ćete padati još dublje. Ako utjehu nalazite u negativnoj energiji tada tonete sve dublje u ponor i pitanje je koliko duboko ćete pasti.

Tražite utjehu u svjetlu energije, tražite utjehu u Bogu i Božanskoj energiji, tražite utjehu i ona će vam doći. Netko će ući u vaš život i pružiti vam utjehu, a vi sami ćete tada  znati osjetiti u svome srcu i u duši da ta utjeha dolazi od vrhunskog umjetnika koji je mislio na svaki vaš trenutak u životu i savršeno ga je osmislio, te vam je podario utjehu i njen smisao.

Autor: Z. Posavec