Uleksit

Zemlja porijekla: SAD

Uleksit je prozračan, bistar kristal, svilenkastog sjaja. Najpoznatiji je po tome što uvećava sve što se nađe ispod njega. Pošto je jako čisti kristal, na duhovnom i fizičkom nivou djeluje izrazitom jasnoćom jer vas fokusira na određene stvari. Pomaže pri snovima da ih bolje razumijete i protumačite njihovo značenje.

uleksit

Uleksit, Foto: Flickr, balanced.crafts

Ovaj kristal vas dovodi duboko u srž problema, te vam time pomaže i pokazuje na pronalaženje rješenja kako bi ga što bolje riješili, a da pri tome ne dovedete nikoga u situaciju koja bi bila negativna. Navodi vas na sposobnost da imate mogućnost osjetiti druge ljude, odnosno da spoznate što misle i što osjećaju, te tom prilikom donesete pravu odluku na koji način ćete tu istu osobu prihvatiti.

Uleksit ima toliko mekanu energiju da se često upotrebljava za meditaciju i opuštanje. Ima snagu za poboljšanjem vizualizacije i otklanja negativne misli. Jin i jang energiju dovodi u ravnotežu.

Na mentalnom nivou, uleksit stimulira kreativnost i potiče maštu, a posebno na poslovnom planu. Koristi ga se kod liječenja očiju za bolji i bistriji vid, a kao eliksir na koži djeluje tako da poravnava bore, s time da se mora paziti da ga se ne drži predugo u vodi, jer bi se mogao rastopiti.

Čisti ga se pod mlazom mlake tekuće vode, a puni na suncu.

Autor: J. Nikšić

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.