Turmalin

Zemlja porijekla: Brazil, Madagaskar, Namibija, Afganistan, Tanzanija, Pakistan, Šri Lanka, SAD, Italija, Zapadna Australija

Turmalin se pojavljuje u različitim bojama kao što su: crna, smeđa, zelena, ružičasta, plava, plavozelena, crvena, staklenog sjaja, matiran ili proziran s dugim naborima.

turmalin

Turmalini, Foto: Flickr, jaja_1985

To je kristal koji pročišćava, čisti i transformira gustu energiju u jednu lakšu vibraciju, balansira sve čakre, čisti ih, otklanja blokade, raspršuje negativnu energiju,  uzemljuje duhovnu energiju i stvara zaštitno polje oko vašeg tijela.

Koristi ga se za otklanjanje i rješavanje određenih problema, dovodi  meridijane u ravnotežu, a na psihološkom nivou pomaže vam da razumijete sebe i druge, potiče samopouzdanje, pomaže kod rješavanja strahova različitih oblika, otklanja osjećaj vas samih kao žrtve, privlači inspiraciju, suosjećanje, napredak i toleranciju.

Turmalin je jak kristal koji pomaže u mentalnom iscjeljivanju, lijevu i desnu stranu mozga dovodi u balans, transformira negativne misli u pozitivne, oslobađa od paranoičnih ispada, jača srce, živce, djeluje na unutarnje organe, krvotok i kožu.

Crveni, žuti i smeđi turmalin pozitivno djeluju na emotivnu neravnotežu, smanjuju napetost, mušku i žensku energiju u tijelu dovode u ravnotežu.

Plavi turmalin izaziva vizije i otvara put pomaganja drugima, podržava vjernost i ljubav prema istini, raspršuje tugu i blokirane osjećaje, pomaže u razvijanju unutarnjeg osjećaja odgovornosti. Pomaže kod nesanice, noćnog znojenja, upale sinusa, bakterijskih infekcija, smiruje opekotine raznog oblika i sprječava nastanak ožiljaka, pomaže i kod govornih mana.

Tamnoplavi turmalin je posebno koristan za oči i mozak.

Prazni ga se svakih 10-15 dana pod mlazom mlake tekuće vode, a puni na suncu, osim ružičastog kojeg se ne smije izlagati suncu.

Autor: J. Nikšić

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.