Tigrovo oko

Zemlja porijekla: Australija, Indija, Meksiko, SAD, Južna Afrika

Boje kristala tigrovog oka su: smeđožuta, ružičasta, plava, crvena, blago je sjajan, išaran prugama, svilenkastog sjaja.

Tigrovo oko pojačava životnu energiju, djeluje umirujuće i antidepresivno, pomaže kod ostvarivanja ciljeva, diže samopouzdanje, povećava vašu odlučnost kako bi lakše uspjeli u privatnom i poslovnom uspjehu, pomaže kod definiranja vlastitih želja, otklanja barijere i pruža mir, pomaže pri eliminiranju negativnih misli i pretvara ih u pozitivne.

tigrovo oko

Tigrovo oko, Foto: Flickr, Arenamontanus

Koristi ga se kod ljudi koji nisu dovoljno strpljivi kako ne bi donijeli prebrze odluke, a koje bi mogle štetiti samo vama, donosi jasnoću i prepoznaje unutarnje potencijale kako bi razmotrili određene situacije, koristan je za prepoznavanje kako vlastitih potreba, tako i potreba drugih ljudi.

Mentalno integrira polutke mozga i pojačava praktično opažanje, odnosno raštrkane misli i dileme pretvara u kompaktnu cjelinu, te tako razrješava dileme i unutarnji konflikt, naročito je koristan za liječenje poremećaja ličnosti.

Psihološki, tigrovo oko pomaže kod liječenja samopodcjenjivanja, samokritike i blokirane kreativnosti, pomaže kod prepoznavanja sposobnosti svakog pojedinca i prepoznavanja talenata.

Pomaže kod problema s jetrom, žuči, astmom, bronhitisa i očima, liječi migrenu i djeluje na glavobolju, jača mali mozak, pomaže kod šizofrenije, epilepsije, paranoje i drugih živčanih oboljenja.

Tigrovo oko se čisti dva puta mjesečno pod mlazom mlake tekuće vode, a puni ga se na suncu ili pokraj gorskog kristala.

Autor: J. Nikšić

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.