Mjesečarenje je jedan od najtajanstvenijih fenomena u medicini i do danas se nije u potpunosti riješio. Ustanovljeno je da osobama u takvom stanju dio mozga je budan, dok drugi dijelovi tvrdo spavaju.

mjesečarenje

Mjesečarenje, Foto: Flickr, Peter Alfred Hess

Svatko tko se susreo s osobom koja mjesečari zna da je to neobično, jer osoba tvrdo spava, a ujedno se i kreće po prostoru. Mozak je aktivan, a opet ne toliko jako da bi se osoba probudila.

Tijekom mjesečarenja, osobe ne pale svjetlo, već se kreću u mraku, a ako se i nađete u tom trenutku pored njih, obično vas neće ni primijetiti. Dovoljno je da ih pratite, ali nije poželjno da ih naglo probudite, jer ćete ih tako samo uznemiriti i oni će postati dezorijentirani i u laganom šoku. Najbolje bi bilo da ih nježno otpratite do kreveta da se ne bi ozlijedili, a oni će nastaviti dalje spavati i ujutro se neće sjećati ničega.

Mjesečarenje se češće dešava kod djece, a samim njihovim odrastanjem to se dešava sve rjeđe, a kod pojedinaca se to u potpunosti izgubi.

Moramo reći da mjesečarenje nije bolest, jer tijekom noći svi prolaze kroz različite faze sna. Mnogi sanjaju da lete, neki da bježe, neki da padaju itd., ali najčešće se osobe probude i izjavljuju da su imali noćne more, a sve to povezano je s vašom podsvijesti iz prošlih života.

Mnogi kroz meditaciju uspiju doći do zaključka zašto su bježali, ili da nisu postupali dobro prema osobama koje su se nalazile u njihovoj blizini i tada dolazi do preobrazbe same osobe. Tada kreće proces iscjeljivanja kroz opraštanje.

Ono što je važno napomenuti, je to da kada sebi uspijete oprostiti, sve dalje kreće pozitivnijom energijom i vaš život se počinje mijenjati.

No, vratimo se na naše male mjesečare i omogućite im miran san, tako da ćete ih smjestiti u udoban krevet, ako je potrebno prije spavanja pustite im relaksirajuću glazbu koja će tiho odzvanjati u tom prostoru, zatvorite prozore, zaključajte vrata kako ne bi putovanje završilo van kuće,  tijekom noći, ako osjetite da postaje nemirno, samo im položite ruke na glavu i počnite im tiho šaptati da ste tu uz njih i da ih čuvate, da su anđeli uz njih ili im jednostavno počnite čitati bajku sa sretnim završetkom.

Autor: J. Nikšić