Što vama predstavlja život?

Foto: Flickr, digital_image_fan

Ljudi svoj život dovoljno ne cijene, prihvatili su ga olako, kao da sutra mogu kupiti drugi! Znam i to da će svi reći da im život najviše vrijedi, no istina je ipak znatno drugačija, istina je upravo suprotna, a evo i zašto. Imate svoje tijelo koje vam je neophodno da bi uopće mogli živjeti, sluša svaku neredbu vašeg uma i rijetko kada se ono buni, naprotiv, ponekad se otiđe toliko daleko da se tijelo iscrpljuje bespotrebnim naporima i aktivnostima, no imate li tada na umu da vam vaše tijelo treba za život, da se može razboljeti jer tijelo je živo.

Imate li tada na umu da bolesno tijelo lagano umire, da svaka rana koju tijelo dobije bez obzira je li ona vidljiva ili ne, razara vaše tijelo, rane oslabljuju organizam i vaše tijelo umire. Pružate li vi tom istom tijelu sve što mu je potrebno, osluškujete li svakodnevno što vam tijelo sugerira, i hranite li ga? Nije samo hrana ono što stavljate u usta, hrana za vaše tijelo je ljubav, hrana je nježnost, hrana je odmor, hrana je opuštanje, hrana je spavanje, hrana je smijeh, hrana je veselje, hrana je svako dobro djelo, hrana je svaka pomoć, hrana je iskrenost, a najvažnija hrana bez koje se teško može je molitva i Bog.

Da li ste se ikada zapitali što vaše tijelo treba da bi bilo nahranjeno, sretno i opušteno. Osluhnite samoga sebe u mirnom prostoru, pa ćete vidjeti da će vam se odgovori nizati, a ono što vi morate je da to sprovedete u djelo. Mnogi od vas će reći da nemaju vremena, ali to nije istina, jer vrijeme za tijelo ne postoji, postoji samo dobra volja, a ona se nalazi u svakome od vas u vašem umu. Kada god um dobije naredbu za činiti “ono nešto” tijelo reagira.

Kako se osjećate kada učinite neku sportsku aktivnost, ako niste dugo bili u fizičkom pokretu, vjerojatno će vas svaki atom vašeg tijela boljeti, te vam na taj način samo prenositi poruku da vam je tijelo potpuno ispražnjeno i premoreno. Postepeno dan za danom tijelo, točnije, vaše kompletno biće počet će vam signalizirati da je poletno, sretno i ispunjeno, a to vam tijelo govori koliko ste ga nahranili i zato vam tako vraća. Zar nije lijepo osjetiti tu neopisivu sreću u vašem tijelu, naravno da je, jer se onda i vi odmah bolje osjećate  iznutra.

Fizičku bol tijela mnogo je lakše podnijeti, jer svjesno znate da će i ta rana zacijeliti kroz neko vrijeme, pa trpite, ali kod tijela koje nema fizičke boli, već je ta bol duboko u srcu, u duši, reflektiraju sa posljedicama unutarnjeg raspadanja vaših organa. Imajte na umu da svaka stvar, bez obzira je li ona dobra ili loša koju radite kroz život i način koji živite, sve će vam se vratiti kroz vaš organizam, a vaše tijelo će trpiti  bolove. Um koji je cijelo vrijeme izdavao naredbe, tada vas napušta, te postajete svjesni da ste na način kakav ste živjeli uništili što vam je prijeko potrebno, a to je vaše tijelo. Nakon ovog što ste pročitali budite iskreni i priznajte sami sebi da li je stvarno život za vas najvredniji, da li ga cijenite i pružate li mu svoj maksimum.

Autor: Z. Posavec

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.