Zemlja porijekla: Bolivija,  Brazil, Francuska, Sjeverna Amerika, Rusija, Rumunjska, Kanada, Portugal, Kina

Prevladava indigo plava boja, djelomično s bijelim mrljama, staklenog je sjaja. Ovaj kamen stimulira pinealnu žlijezdu i potiče produbljenju u meditaciji. Otvara duhovnu percepciju, ujedinjuje logiku s intuicijom. Pomaže svakoj osobi da ostane vjerna sama sebi i da se zauzme za svoja vjerovanja.

sodalit

Sodalit, Foto: Flickr, subarcticmike

Pomaže kod lupanja srca, raznih strahova, bolesti očiju, harmonizira rad žlijezda, snizuje tlak, aktivira metabolizam i inzulin. Kao eliksir preporučuje ga se piti na prazan želudac i kod težih dijabetičara. Smiruje živčani sustav i jača imunitet.

Čisti od raznih elektromagnetnih zračenja, donosi harmoniju i solidarnost, stimulira povjerenje i prijateljstva, potiče nezavisnost. Eliminira mentalnu zbrkanost i potiče na racionalno razmišljanje. Pomaže kod otpuštanja starih mentalnih programa, te time omogućava na novim programima da se sprovedu u djelo.

Psihološki donosi emotivnu ravnotežu i smiruje od napada panike i straha. Pomaže u borbi protiv nesanice, djeluje na grlo, pomaže kod promuklosti i poteškoća sa probavom. Smiruje groznicu.

Prazni ga se pod mlazom tekuće mlake vode, a puni uz gorski kristal.

Autor: J. Nikšić