Slučajnost ne postoji, postoji samo razlog

Koliko puta kroz život kada vam se dogodio neki životni događaj ili kada se nešto nenadano dogodilo, koliko puta ste čuli da netko izgovara nešto u smislu “to je slučajno”, koliko puta ste sami pomislili i izgovorili nešto što je vezano uz riječ slučajno.

Foto: Flickr, shazwan

Vjerojatno ste na stotine i stotine puta čuli ili pak i sami izgovorili riječ slučajno. Ali, pokušajte sami sebi definirati riječ slučajno i vidjet ćete da prava i čista definicija te riječi ne postoji, nego riječ slučajno je izgovor za sve one koji ne mogu prihvatiti stvarnost, te istu stvarnost pokušavaju prikriti igrom slučajnosti.

Mnogi će se truditi i pokušati “slučajnost” prikazati kao nešto što se dogodilo bez razloga, pokušati će prikazati kao nešto što je rezultiralo spletom čudnih okolnosti i dogodilo se sve sasvim slučajno, no to je čista zabluda.

Slučajnost ne postoji, tako ni vi koji čitate ovaj članak ne čitate ga slučajno nego ga čitate sa razlogom, jer postoji neki skriveni razlog zašto ga čitate. Većinom su razlozi da nešto novo naučite i spoznate, da sebe kroz takve situacije uzdižete i prilagođavate za daljni život. Također i sve situacije koje vam se događaju kroz život i svakodnevnicu ne događaju se slučajno, nego događaju se isključivo sa razlogom da vam nešto ukažu, da vas na nešto upozore, da vam pomognu.

Vaša sloboda i pravo izbora daju vam za pravo da sami odlučujte hoćete li slučajnost pustiti u svoj život, no ukoliko ste već prihvatili slučajnost kao dio života tada se upitajte samo jedno pitanje, upitajte se da li ste se vi kao biće rodili slučajno?

Vjerojatno ste sami sebi odovorili da se niste rodili slučajno, već ste se rodili sa razlogom, pa ako ste se rodili sa razlogom zašto bi onda ostatak vašeg života bio slučajnost, zašto bi svi ostali događaji i situacije koje dolaze poslije rođenja bile plod slučajnosti.

Vjerojatno će neki pokušati objasniti i to, ali svatko tko je imalo mudar prihvatit će život bez slučajnosti jer slučajnost ne postoji, postoji samo razlog, postoji samo trenutak, postoji vaš život i vaše životno učenje, postoji rođenje i smrt, a između rođenja i smrti stoji put koji ima razloge, na tom putu ne postoji slučajnost već postoje životni razlozi.

Ako ste “slučajno” pročitali do kraja, vjerujemo da ste uvidjeli da onog trenutka kada ste  se rodili vaš život postaje stvaran i sa razlogom i samo zbog vašeg rođenja slučajnostviše ne treba stanovati u vašim mislima, jer vi ste stvarno i živo biće.

Autor: Z. Posavec

Komentari

  1. Mala komentira

    Vjerovala sam i do sad da ništa nije slučajno….no…..previše je stvari koje se događaju da se ponekad zapitam jesam li stvarno živo biće ili pak…..”slučaj”…..

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.