Foto: Flickr, cbanck

Manje više svi ste bili u kontaktu ili u blizini osobe koja je pokazivala sebičnost. Kod nekih osoba je sebičnost više, a kod nekih manje izražena, ali ako se dopusti da ona zavlada može imati teške posljedice za sve.

Za osobu koja je sebična posljedice su najgore, a ostali koji su u kontaktu sa takvim osobama imaju posljedice poput šoka i stresa.

Sebičnost je negativna energija koja je u vrlo bliskoj suradnji sa egom, te kada zavladaju osobom, gotovo savršeno se nadopunjuju. Sebičnost je stvorio vaš um, ali stvorio ju je polako i upravo zato što je stvorena polako njena učinkovitost je velika. Ona ne pripada vama i  nije plod vašeg prirodnog stanja i nju možete vrlo lako pobijediti, no da bi je pobijedili morate se vratiti tamo gdje je ona nastala.

O sebičnosti se ne priča previše, ali problem koji proizlazi iz nje je velik i to ne samo za pojedinca, nego za sveukupno društvo, jer spomenuli smo da je sebičnost u bliskoj suradnji i vrlo čvrsto povezana sa egom. Ona nastaje kroz jednu želju da se bude bolji od drugih bez obzira o čemu se radi. Većina vas se vodi jednom lošom linijom i mislite da se vama ništa u životu loše ne smije dogoditi, naučili ste prihvaćati samo dobro, ali ne i loše.

Već tu ste sami sebi napravili puno problema, jer dok god vi ne možete prihvatiti činjenicu da su i loši trenuci dio života, dok za sve lošim što vam se događa tražite opravdanje u drugima, dok radite nešto samo da bi bili bolji od nekoga, dok nekoga ogovarate pred zajedničkim prijateljima, dok ne možete prihvatiti nečiji uspjeh, dok druge uvjeravate u točnost onog što pričate, tada budite iskreni prema sebi i priznajte si da sebično gledate samo u svom smjeru i da ste jedino zadovoljni onda kad ste vi na prvom mjestu. No, ako nemate hrabrosti sebi priznati svoje nedostatke tada se upitajte tko vlada vama, koja energija prolazi kroz vaše biće. Ali pazite na ego, jer on je u suradnji sa sebičnošću i mogao bi vam sugerirati da vi niste takvi, da je to glupost i da vi želite najbolje samom sebi.

Zbog sebičnosti možete izgubiti prijatelje, obitelj, poznanike. Ako uporno idete svojim stavom i mislite da ste najbolji tada budite spremni na gubitak onih najdražih i najmilijih, jer nitko neće dopustiti da njega uništavate radi svog ega i sebičnosti. Kada ostanete sami tada bi vas vlastita sebičnost mogla uništiti, točnije vaš ego.

Ego neće moći prihvatiti situaciju da ste ostali sami, tjerat će vas naprijed i vi ćete početi forsirati i sebičnost će opet doći do izražaja. Svaki put kada budete odbijeni vi ćete doživljavati unutarnje lomove, živci će vam biti preopterećeni, stres će zavladati vama. Tijelo će se boriti za vas, ali vi i dalje sebe uvjeravate da su svi drugi krivi što ste ostali sami. Tada će se vaša duša predati, neće se boriti za vas jer vi to ne želite. Vaše tijelo  surađuje sa dušom, te će kroz vaše tijelo početi faze depresije, stresa i tijelo polako umire.

Ako ste se našli u nekom dijelu teksta ne trebate se bojati. U vašem umu postoje problemi, a u energiji postoji rješenje. Dovoljno je da na trenutak zastanete pred ogledalom i priznate sami sebi istinu. Zatražiti pomoć ne znači da ste manje vrijedni, već na taj način pokazujete da na ispravan način sebi želite najbolje. Od svakog bića na ovom planetu možete naučiti nešto što će vam koristiti. Ne budite sebični, nego budite društveni i otvorenog uma.

Autor: Z. Posavec