Zemlja porijekla: Burma, Tajland, Šri Lanka, Indija, Brazil, Rusija, Kambodža, Kenija, Meksiko

Njegova boja je crvena, krvavo crvena, crveno smeđa, bistar je i prozračan kada je ispoliran, a matirani kada nije. Pošto unosi snagu u život, snabdijeva energijom, te donosi ravnotežu, odličan je kamen za energiju.

rubin

Rubin, Foto: Flickr, OliBac

Potiče strast za životom, poboljšava motivaciju, ima magičnu moć na krv, stvaranje krvi, aktivira jetra, regulira šećer u krvi, jača imunološki sustav, poboljšava cirkulaciju, čuva od anemije i leukemije, ublažava menstrualne probleme, regulira krvni tlak.

Eliksir jača organizam i dovodi tijelo u energetsku ravnotežu. Potiče pozitivne snove i jasnu vizualizaciju, stimulira pinealnu žlijezdu.

Na psihološkom nivou, rubin potiče na izvlačenju nemira i negativne energije koja je u vašem organizmu, zatim potiče također uklanjanju svega negativnog što bi se našlo na vašem putu.

Na mentalnom nivou, rubin donosi pozitivno i hrabro stanje uma, daje vam jačinu i hrabrost kada se nađete u nekim raspravama ili sporovima.

Na emotivnom nivou, rubin pomaže kod dopunjavanja strasti i rasplamsava entuzijazam.

Na fizičkom nivou, rubin vam pomaže kod iscrpljenosti i bezvoljnosti, te vam daje snagu i krijepi vas, a hiperaktivne osobe smiruje.

Koristi ga se za detoksifikaciju tijela, krvi i limfe, liječi groznicu, infekcijske bolesti, stimulira nadbubrežne žlijezde, bubrege i slezenu.

Prazni ga se pod mlazom tekuće mlake vode dva puta mjesečno, a puni na suncu.

Autor: J. Nikšić