Zemlja porijekla: Brazil, Madagaskar, Namibija, Kenija, Južna Afrika, Japan, Indija.

Sama riječ govori da je to boja nježne roza ruže, prozirnog je i masnog sjaja. To je najvažniji kristal za srce i srčanu čakru, kristal bezuvjetne ljubavi i beskrajnog mira. Djeluje umirujuće i odličan je za upotrebu u kriznim ili traumatičnim stanjima.

rozenkvarc
Rozenkvarc, Foto: Flickr, Arenamontanus

Pročišćava i otvara srce na svim nivoima, donosi duboko unutarnje iscjeljenje i ljubav prema samom sebi, a u postojećim vezama obnovit će povjerenje i harmoniju i potaknuti na još čvršću ljubav prema partneru.

Nježno izvlači negativnu energiju i zamjenjuje je vibracijama pozitivne energije, jača osjećajnost i pomaže kod prihvaćanja vrlo važnih promjena na emotivnom energetskom centru. Zovu ga i “kamen ljubavi”. Pojačava samopoštovanje i kreativnost.

Regenerira emotivno, mentalno i astralno tijelo. Sprječava trombozu, srčani infarkt, jača srčane mišiće, čisti bubrege, jetru, štiti spolne organe, pospješuje regeneriranju kože, pomaže kod niskog tlaka, nesanice, srčanih bolesti, šizofrenije, a psihu potiče na vjernost i ljubav, jača smisao za ljepotu.

Pomaže prebroditi tugu, ako ste izgubili voljenog partnera ili bilo koju drugu osobu vama dragu, potiče na samoopraštanje i samoprihvaćanje, te odašilje takve vibracije da steknete povjerenje u sebe.

Ako ga se stavi na timus, pomaže kod problema s plućima i grudima, nadalje ublažava kod raznih vrtoglavica. Smiruje opekotine, plikove i uljepšava ten.

Koristan je kod Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, kao i kod senilne demencije.

Ne preporučuje ga se izlagati suncu, jer tada pobijeli i gubi svoju moć. Prazni ga se jednom do dva puta mjesečno pod mlakom tekućom vodom, a puni kraj ametista ili gorskog kristala par sati.

Autor: J: Nikšić