Zemlja porijekla: Brazil, Finska, Australija, Južna Afrika, SAD, Švedska, Njemačka, Meksiko, Španjolska, Rusija

Njegova boja je ružičasta do tamno crvena s tamnim ili crnim mrljama i staklenog je sjaja. Rodonit pomaže kod liječenja od emotivnog šoka, panike, uravnotežuje emocije, njeguje ljubav i potiče humanost. Ima sposobnost da ukaže na probleme kada se sagledaju s obje strane, koristan je pri upotrebi kada dolazi do emotivnog samouništavanja, jer čisti emotivne rane i ožiljke iz prošlosti.

rodonit

Rodonit, Foto: Flickr, subarcticmike

Jača pluća i dišne puteve, pomaže metabolizam i djeluje na centralni živčani sustav, psihi daje snagu da se suoči i prilagodi procesima promjene svakodnevice, stimulira, čisti i aktivira srce, balansira jin i jang energiju, kod meditacije pojačava snagu jer dovodi dušu u na jedan viši nivo.

Rodonit snažno djeluje na opraštanje i za sprječavanje osvete, jer potiče zadržavanje staloženosti i smirenosti u opasnim i uznemiravajućim situacijama.

Usklađuje i integrira fizičke i mentalne energije, gradi na samopouzdanju i ublažava konfuzije. Dovodi do smirivanja kod ujeda insekata, zacjeljuje ožiljke, odličan je za liječenje rana, korisno djeluje na organe sluha, na rast kostiju, stimulira plodnost, djeluje na artritis, autoimune bolesti, upalu zglobova, čir na želucu i multisklerozu.

Rodonit dragulj pomaže kod aktiviranja pinealne žlijezde,  pomaže kod intuitivnog vodstva, otklanja blokade svih čakri, čisti ih i usklađuje.

Prazni ga se dva puta mjesečno pod mlazom mlake,tekuće vode, a puni na suncu ili preko noći s grupom ametista.

Autor: J. Nikšić