Koliko puta ste vidjeli nekoga tko vam je privukao pažnju i na oko vam je djelovao kao sretna osoba, kao da mu ništa ne fali i da ima sve, kao da se ta osoba nikada nije susrela s teškim trenucima u životu i kao da sve što poželi da se ostvari i da je rođena pod sretnom zvijezdom koja joj obasjava put.

prihvaćanje

Prihvaćanje, Foto: Flickr, anna gutermuth

Manje više, svatko je susreo takvu osobu i gotovo svatko je u jednom određenom trenutku rekao ili pomislio da je barem meni kako je njemu ili njoj. No mislite li da bi uistinu bili potpuni i sretni da zamijenite uloge s tim ljudima? Mislite li da bi dobili ono što tražite?

Ne, tad ne bi bili sretni, tada ne bi bili potpuni i ne bi dobili ono što tražite, jer ono što tražite nalazi se u vama, samo trebate otvoriti svoje srce i prihvatiti ono što je u vama, a unutar vas ste VI SAMI.

Svatko na ovom planetu je jedno predivno biće, ali ponekad ljudi toga nisu svjesni i traže usporedbe, traže nešto što će ih promijeniti. Počinju tražiti sebe u drugima i povlače paralele u usporedbi, samo da budu kao “netko” tko im se sviđa na oko. Mnogi se povedu materijalnim stvarima, mnogi se povedu fizičkim izgledom, tek rijeti se povedu duhovnim stanjem ljudi.

Svatko ima slobodu, ima izbor, ima odabir, svatko ima pravo na vlastitu želju i to vam nitko ne može uzeti osim dragog Boga, jer on vam je to i dao, zato pazite što radite i želite, jer možete izgubiti puno toga, a najvrednije što možete izgubiti ste vi, jer bez obzira kakav je vaš život on je vrijednost, mnogi bi dali sve samo da mogu živjeti slobodno, da imaju izbor, da imaju odabir i oni imaju želju, a to je da mogu imati sve ovo navedeno. Zato poštujte sebe i svoj život.

Uostalom, zašto bi vi trebali biti kao netko drugi, zašto, par zar mislite da toliko malo vrijedite, zar mislite da vaš život nema smisao, zar vi mislite da ne pripadate ovdje, zar vi mislite da je vaš život patnja, zar vi mislite da vas Bog kažnjava, zar vi mislite da je život nesreća, zar vi mislite da netko drugi ima ono što vi nemate, zar vi mislite da nemate sreće, zar vi mislite da bi bili sretniji i imali sve da ste netko drugi?

Jeste li se našli u nečem u kojem navedenom pitanju? Ako ste se našli tada stanite i malo se zamislite uz pitanje, zbog čega ste se rodili? Znate li odgovor? Odgovor je; rodili ste se da bi ŽIVJELI SVOJ VLASTITI ŽIVOT.

Upravo zato što vam je Bog podario život besplatno da ga živite, onda se i potrudite, jer najmanje što si možete pružiti je prilika za život. Mnogi kažu nemam prilike u životu, ali to je laž; besmislena laž! Vi sami odlučujete o toj prilici, samo je pitanje želite li si je pružiti, a priliku za život imate svaki dan i samo je potrebno da se prihvatite u cijelosti da budete ono što jeste.

Prihvati se i budi ono što jesi, jer upravo takav dati ćeš svoj najbolji dio sebe , jer ćeš pružiti sebe cijeloga i iskrenoga. Budite ono što jeste i radite ono što želite, jer to ste vi i upravo takvi savršeno se uklapate u ovaj svijet kojemu dajete balans. Budite ono što jeste jer takve vas Bog najviše voli. Budite iskreni, budite pošteni, budite milostivi, budite dobrostivi, budite moralni, jer u svakoj osobi postoji dobro samo ga treba osloboditi.

Ne želi nikad da budeš kao drugi, jedino želi da budeš onakav kakav Bog želi da budeš i vjerujte tada ćete biti najsretniji, najpotpuniji i vaš život dobit će smisao jer tada ćete živjeti. Zato, prihvati se onakav kakav jesi, budi ono što jesi, ne bježi od sebe, predaj se Bogu u ruke i duša će ti biti zahvalna u miru i blagostanju.

Autor: Z. Posavec