Foto: Flickr, Public Domain Photos

Vaš život sastoji se od svakodnevnih trenutaka, svakodnevnih postupaka, rituala i obaveza, a zapravo kada pogledate vaš život sačinjavaju sitnice, ali skup tih sitnica kada se materijaliziraju stvore vam veći događaj, a veći događaji označavaju vaš život.

Većinom se vodite svojim odlukama bez obzira da li vas je netko potaknuo na odluku ili ste je donijeli vi samostalno,  ona je vaša. Mnogo vas zanemari važnost odluka, misleći pri tome da ćete moći ispraviti pogrešku ako do nje dođe i to je točno, ali da bi uspjeli uopće doći u priliku ispraviti pogrešku potrebno je da prihvatite posljedice koje proizlaze iz vaših odluka.

Svaka vaša odluka pokreće lančanu reakciju, jer nakon odluke kreće realizacija iste, a kada se realizira tada dolaze i posljedice. Svaki vaš pokret kroz energiju oslobađa energetske valove i energetske frekvence, te na taj način potiče ostatak energije da djeluje prema vama. Bez obzira radi li se o dobrim ili lošim energetskim vibracijama one se vraćaju vama, sve ovisi o vašem osobnom stavu, te je li on pozitivan ili negativan. Mnogi će reći dobar sam i pozitivan, želim za sebe samo dobro i imam pozitivan stav, ali takvi trebate biti prema svima, trebate poštovati sve i svakoga, tek tada ste na pravom putu.

Velik dio vas se “zaigra”, ne smatrate neke stvari suviše ozbiljno, ne prihvaćate mišljenje drugih, iako su ti drugi možda u pravu, ali to je dio koji će vam stvarati teškoće i otežavati, jer svojim postupcima dobivate samo ono što zaslužujete, a to su posljedice kroz život. U svoj toj jurnjavi i “zaigranosti”  tek rijetki će razmisliti o posljedicama, jer svaki postupak ima pozitivne i negativne dijelove, vi sami odlučujete koji ćete uzeti.

Najveći problem u svemu tome je prihvaćanje posljedica, jer manje-više većina će biti toliko drska i tražiti će razlog u drugima, tražit će opravdanje, prozivati se na Boga i na njegovu milost, jednostavno, nećete biti toliko hrabri da sami sebi priznate da ste sami krivi zbog svojih posljedica, jer ipak je lakše tražiti krivnju okolo nego u sebi. Ego tu ima veliku ulogu, te vam on ne dopušta da sebi priznate krivicu i prihvatite posljedice, jer ako priznate sebi krivicu i prihvatite posljedicu dovodite ego u situaciju da ste ga pobijedili, ali dovoljan je trenutak nemara da se on ponovno vrati.

Posljedice kroz život sastavni su dio vaše svakodnevnice, ponekad su one lijepe i pozitivne, a ponekad su one loše i tužne, najbitnija stvar koju vi možete  učiniti je to da posljedice prihvatite kao sastavni dio života, te da iz njih učite, jer posljedica vam nije kazna, već vam je pokazatelj vlastite pogreške i potvrda da o jako puno stvari vi sami odlučujete, samo je pitanje da li ste toga svjesni.

Autor: Z. Posavec