Peridot

Zemlja porijekla: Brazil, Egipat, Irska, Kanarski otoci, Šri Lanka, Rusija, SAD, Kina, Burma

Boje koje prevladavaju kod ovog kristala su: maslinastozelena, žućkastozelena, smeđa, boja meda, crvena. Prozirnog je i staklenog sjaja. Peridot je snažan pročistač, jer otpušta i neutralizira otrove na svim nivoima, oslobađa tereta krivnje i opsjednutosti, pomaže pri otpuštanju starih navika koje nisu pozitivno djelovale na vaše biće.

peridot

Peridot, Foto: Flickr, kevinzim

Brzo napredovanje vam omogućava da razumijete svoju sudbinu i svoju duhovnu stranu. To je vizionarski kristal kojega iscjelitelji koriste jako učestalo u svojim terapijama.

Psihološki, peridot omogućava da ublažite svoju ljubomoru, bijes, nervozu i smanjuje stres. Pojačava vaše samopouzdanje i pomaže pri smirivanju agresivnosti, spoznavanju samoga sebe, psihološku jasnoću i blagostanje.

Mentalno pomaže pri izoštravanju uma i omogućava mu da dođe do novih spoznaja, otklanja otupljenost, jer vam skreće pažnju na vas same za sve svjesno ili nesvjesno što ste zanemarili, a naročito otvara puteve da bolje sagledate svoje greške.

Ima utjecaj na poboljšavanju nesretnih veza, pa čak i na vašu odgovornost koju trebate preuzeti, a ne kriviti nekog drugog.

Peridot iscjeljuje i regenerira tkivo, jača metabolizam, ima okrepljujuće djelovanje, dobar je za kožu, a koristan za srce, timus, pluća, probavni trakt, čireve, regulira rad žlijezda, jača kosu i nokte. Otklanja depresiju, tugu i melankoliju, jer potiče dobre i pozitivne misli.

Prazni ga se iza svake upotrebe pod mlazom mlake tekuće vode, a puni na suncu.

Autor: J. Nikšić

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.