Otvorite si vrata uspjeha

U životu svi mi poželimo na ovaj ili onaj način uspjeti. Ali što je to uspjeh? Koja je njegova prava definicija? Kako ga postići? Mijenja li se njegovo značenje odrastanjem i sazrijevanjem? Ili se sve na kraju svodi tek na prosječnost?

vrata

Vrata, Foto; Flickr, mru24

Kada bi trebali jednom riječju opisati što je za vas uspjeh, koji bi vaš odgovor bio? Obitelj, posao, novac, putovanje ili nešto slično? Razmislite prije odgovora, jer uspjeh nije doći do određenog cilja, uspjeh je na tom cilju stići ispunjen i miran, ponosan na sebe i na put koji ste prešli do svog cilja. Ne ponosite li se sobom, ne ponosite li se svojim djelima koja ste činili na putu prema cilju, onda niste uspjeli, već ste izgubili svoje vrijeme, energiju, a usput i sebe…

Danas nam se nude na stotine informacija o tome kako biti uspješan ili 10 koraka do uspjeha ili tajne uspjeha itd. I svaki autor smatra da je to jedini i ispravni put do uspjeha. Ljudi to primjenjuju u svom životu, a na kraju ostanu razočarani jer nisu postigli ono što im je obećano. Jednostavno, nema onog zadovoljstva, ispunjenosti, ponosa i mira koji bi on trebao donositi.

Pitate li se zašto? Zašto ako znamo da možemo i želimo? Zato što se nigdje ne spominje najbitnija stvar, a to je davanje. Da biste uspjeli trebate i davati. U početku trebate davati sebe, svoje vrijeme i trud, trebate uložiti napor i energiju da se svladaju prepreke na putu prema cilju. Na tom putu ne trebate zaboraviti davati i drugima, pomagati da i oni stignu do svog cilja. Na tom putu nije potrebno gaziti druge da bi vi prvi stigli. Pružite ruku i koračajte skupa, možda će trajati duže, ali će put biti ugodniji, a sreću kad stignete do cilja moći ćete s nekim podijeliti.

To vaše davanje sigurno će vam se vratiti, možda ne na ovom putu, ali sigurno na nekom slijedećem, ili na putu koje tek čega vašeg potomka.

Zapamtite da uspjeh nije samo posao, novac, obitelj. Uspjeh je biti cjelina, uspjeh je da budete ono što trebate biti i vjerujte da ste stvoreni za velike stvari!

Ne dopustite da vas zavedu i uvjere da ste uspješni onoliko koliko posjedujete materijalno. Ne vjerujte u njihove laži jer jednog dana kada umrete neće se sjećati vašeg skupocjenog mobitela, auta ili velike kuće. Ali sigurno će se sjećati vaše ruke koju ste pružili za pomoć i dali im ono što se novcem ne može kupiti. Osjećaji su ono što se pamti.

Možete biti uspješni, rođeni ste za to. Vaš put vas čeka. Krenite i ne osvrćite se, jer život je pred vama, slušajte svoje srce i imajte na umu da ćete primiti sve ono što ste davali. Potrudite se davati što više,to je ono što će vam otvoriti vrata uspjeha.

Autor: Zdravko Posavec

Komentari

 1. Milica kaže:

  Jako lijepo.
  Što je uspjeh?
  Radost
  Ispunjeno srce
  Da se svaki dan bez žaljenja mogu pogledat u zrcalo bez krivnje
  Da znam da sam nekome pomogla
  Da sam bila njegovo sunce u tmurnom danu
  To je za mene uspjeh i radost.

 2. Mirko Petrović Mikrobend kaže:

  DDD IIIÌ V N OOO
  PRREEDIIVNOO
  ?????

 3. Senka kaže:

  Potpuno se slažem. Moj uspjeh su moja djeca, moj miran san. Materijalno imam dostatno koliko mi treba za preživjet u ovom ludom svijetu.

 4. Cica Veljkovic Milojevic kaže:

  Dosta sam davala moj uspeh je sloboda,hvala Zdravko,pozz

Komentiraj

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.