U svom poslu se često susrećem sa ljudima koji imaju paranormalna iskustva i ne znaju kako se s time nositi. Ponekad se javljaju tako kasno da uopće ne mogu više funkcionirati, zatvore se i izoliraju od svega, puni strahova i nevjerice.

duh

Duh, Foto: Flickr, Beat_Tschanz

Oni koji to nikad nisu doživjeli vrlo hrabro pričaju o tome, pa čak i omalovažavaju demone i njihove sluge, ne znajući da upravo takvim stavom sebe izlažu većem riziku, jer gospodar tame želi da se u njega ne vjeruje i jedva čeka da pošalje svoju vojsku da uništi čovjeka. Demoni će najlakše napasti, mučiti, iživljavati se i uništiti osobu koja u njih ne vjeruje.

Čovjekov život temelji se na vjerovanju. Svakodnevni primjeri u životu pokazuju da se borba između dobra i zla stalno vodi. Ljudi koji vjeruju u dobro znaju da postoji i vladar tame i samim time znaju da vjerujući u svijetlo i u Boga sebe zaštićuju od tame i svega onog što ona donosi.

Podcijeniti vladara tame i njegovu vojsku demona ludost je koja je jednaka skakanju iz aviona bez padobrana. Oni će vas pokušati napasti, ući u vaš život i to će učiniti postupno i neprimjetno, samo da im budete čim lakši plijen. Način na koji osvajaju svoje žrtve je taj da uđu u njihov um, sruše njihovu vjeru i počinju prikazivati život kao bezvrijedan sa puno negativnih sagledavanja i uvjeravanja da život nema smisla. Zavesti će i navesti pojedinca da čini djela koja će mu omogućiti da lakše zaposjedne njegovu dušu te u nju usadi nemir, ljutnju, bijes, mržnju, pohlepu, zavist, želju za osvetom. Tako na primjer miran obiteljski čovjek odjednom se više ne moli, ima napadaje bijesa, iskaljuje se na svoje bližnje, pa čak ih i fizički napada. Mnogi napuštaju svoje obitelji, a da ne znaju pravi razlog.

Primjer napada demona doživio sam i prilikom razgovora sa jednom klijenticom putem Skype-a. Razgovarajući o njenom životu spomenuo sam da su je zaposjele demonske sile, a ona je tada spustila glavu, a iz nje je progovorio muški glas koji mi je rekao da je neću dobiti nazad, te da želi njene oči. Rekao sam mu da niti jednu bitku protiv Isusa Krista neće dobiti, tada je gospođa podigla glavu, stavila ruke na usta i rekla da joj oprostim, da to nije bila ona.

Svjedočio sam i brojnim drugim slučajevima i upravo iz tog razloga pišem o tome, jer demone nikako ne treba prizivati, oni dođu sami. Važno je reći to da prilikom susreta s njima nikako nije dobro psovati, jer to neće smiriti situaciju, samo će ih još više osnažiti i otvoriti veći spektar djelovanja. Ne podcjenjujte snagu tame, bez obzira da li vjerujete ili ne, oni postoje. Ne dozvolite si da na teži način dođete do saznanja da isti postoje. Ako dođete u situaciju da se osjećate drugačije nego inače, da drugačije gledate na svijet oko sebe, bez razmišljanja krenite u molitvu, jer ona je spas i put u svijetlost.

Autor: Zdravko Posavec