Opal

Zemlja porijekla: Australija, Brazil, Meksiko, Peru, Južna Amerika, Britanija, Kanada, SAD, Honduras, Slovačka.

Njegove boje su bijela, crna, bež, plava, žuta, smeđa, ružičasta, narančasta, crvena, zelena, purpurna, prozračan je ili mliječan, prelijevajući u sebi sve dugine boje.

opal

Opal, Foto: Flickr, jhritz

To je nježan kamen finih vibracija, pojačava kozmičku svijest i mistične vizije. To je karmički kamen koji vam daje do znanja da sve što iskazujete prema drugima da vam se to i vraća bilo negativno ili pozitivno. To je kamen zaštite.

Psihološki, opal pojačava i izvlači na površinu određene osobine radi transformacije. Povećava mogućnost za samopoštovanjem, samouvažavanjem, te vam tako pomaže da spoznate svoje pune potencijale. Mentalno, opal donosi lakoću i spontanost, potiče zainteresiranost za umjetnost.

Emotivno, opal se povezivao sa strašću, žudnjom, ljubavlju te zaljubljivanjem. Može da djeluje i kao stabilizator emocija, potiče izbacivanje pozitivnih emocija, pokazuje vam kakva su bila vaša emotivna stanja u prošlosti, posebno u drugim životima i podučava kako da preuzmete odgovornost za svoje stanje.

Jača volju za životom, utječe na Parkinsonovu bolest, na razne infekcije, groznicu i jača boljem pamćenju. Regulira inzulin, jer čisti krv i bubrege, ublažava PMS, snažno djeluje na želudac i probavne organe, aktivira žlijezde, regulira kiselinu i krvna zrnca, pomaže kod anemije i leukemije, pojačava duhovnost i pomaže kod prevladavanja stresa, jača optimizam, tjera depresiju, psihi pomaže pronaći pravu ljubav.

Često ga treba prazniti pod tekućom mlakom vodom, a preko noći ga držati u čaši vode, a puni ga se u zdjelici s gorskim kristalom.

Autor: J. Nikšić

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.