Odgovornost

Foto: Flickr, MeriaDuck

Svatko od vas ima svoj način na koji živi, taj način vam donosi  raznorazne događaje u svakodnevici, a vi tada prema događajima zauzimate svoj stav. Netko ima čvršći stav, netko blaži, a jedan dio nema nikakav stav.

Đogađaji koji se događaju u vašoj svakodnevici iziskuju od vas reakciju i stav, te na temelju svojih reakcija i stavova vi određujete daljnji tijek zbivanja. Često se dogodi da dio vas prema određenim događajima djeluje totalno bezbrižno, neki idu toliko daleko da čak i određene događaje ponižavaju i ismijavaju, no jeste li se zapitali da li ste postupili ispravno i imate li kakvu odgovornost.

Vi svi  imate odgovornost, ali je jako mali dio vas koristi, jer smatrate da niste dužni snositi odgovornost za neke događaje, ali to nije točno, jer vi za svaki događaj koji se dogodi u vašem životu morate imati odgovornost. Bez obzira kako je došlo do događaja, da li ste ga vi potencirali ili netko drugi, vi morate imati čvrsti stav i odgovornost prema svemu, jer ako nemate odgovornosti tada možete očekivati da će vam se prije ili kasnije to odbiti u glavu.

Odgovornost je vaš energetski stav prema određenom događaju, te ako se vi postavite odgovorno i čvrsto energija će to prepoznati i nagraditi vas, ali ako se vi prema određenim događajima postavite nonšalantno i bez odgovornosti, tada vas energija prepoznaje kao neodgovornu osobu te ćete se sigurno naći u nekoj situaciji u kojoj ćete shvatiti da ste u nju zapravo došli zbog svoje neodgovornosti i stava “lako ćemo”.

Neki od vas pokazuju izrazitu odgovornost u velikim odlukama i to je za pohvalu, ali opet jedan dio ne pokazuje odgovornost prema manjim odlukama, a to je opet vaš osobni nedostatak kojeg možete ispraviti sa malo volje i želje, samo ako to želite.

Može se reći da više vrijedi odgovornost u malim stvarima nego u velikim, jer onaj tko ima odgovornost prema malim stvarima taj će imati odgovornost i prema velikim, te takve osobe energija posebno nagrađuje, jer bit odgovornosti je da vam svaki događaj i situacija budu isti, da ne radite razliku među njima, jer na taj način šaljete energiji poruku da ste spremni i da cijenite svoj život.

Autor: Z. Posavec

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.