Tata, mama, brat, sestra, sin, kćerka, djed, baka. Svi navedeni čine obitelj. Obitelj se može razlikovati po puno stvari, od broja članova unutar nje, odnosa unutar nje i svega ostaloga da se sada ne nabraja, no postoji jedna stvar koju sadrži svaka obitelj, a radi se o obiteljskom stablu.

Foto: Flickr, Jan Tik

Obiteljsko stablo ili drugi naziv obiteljska loza je nešto što se odmiče od vas samih i ulazi u dubinu koja seže prema vašim precima koji su živjeli davno prije vas i bez obzira što njih trenutno nema oni su i dalje prisutni, a prisutni su jer su dio vašeg obiteljskog stabla. Mnogi smatraju da obiteljsko stablo nema nikakve veze sa njima kao nasljednicima, ali to je daleko od istine, jer vi kao pojedinac i nasljednik trebate se truditi oko svojeg obiteljskog stabla i održavati ga i čistiti.

Teško je ljudima prihvatiti povezanost obiteljskog stabla, jer gotovo pa nitko da ne priča o tome, a vjerujte da je to dio koji bi svaki pojedinac trebao imati barem osnovne informacije, jer samo obiteljsko stablo ima jako veliki faktor utjecaja na život pojedinca. Ponekad je ljudima neshvatljivo kako samo stablo može imati utjecaj, ali upravo o tome se radi jer zbog manjka informacija gotovo nitko ne brine o svom stablu i tako nastaje problem.

Recimo, bitna stvar je da unutar obiteljskog stabla kruži energija, a ta energija ne dolazi samo od vas kao nasljednika nego ona u sebi sadrži i energiju koju su poticali vaši preci i kada se sva energija skupi dobijete skupnu energiju koja djeluje na kompletno obiteljsko stablo. Energija djeluje u obliku posljedica, te se zna desiti da se sa istima suoče oni koji su najmanje krivi, većinom to budu neugodne situacije ili pak se zna stvoriti osjećaj da vas jednostavno ne pušta prema naprijed i vi se neprestano vrtite u krug.

Obiteljsko stablo vrlo je razgranato i može sezati i do nekoliko naraštaja unatrag tako da je minimalna brojka koja može činiti obiteljsko stablo  7, a može ih biti znatno više. Jako puno ljudi ima problema,a velikim dijelom nisu ni svjesni da ti isti problemi dolaze od energije koja kruži unutar stabla.

Vi ste nasljednici, a pri tome ne nasljeđujete samo materijalno nasljedstvo, već nasljeđujete obiteljsko stablo i svu energiju koja se nalazi unutar njega, pa tako ista ta energija djeluje na  vas. Unutar stabla kruži pozitivna i negativna energija i gotovo nitko ne čisti energetski svoje stablo, jer imaju premalo znanja i informacija koliko je to zapravo bitno.

Vaše obiteljsko stablo crpi hranu iz svog korjena i raspršuje ju po cijelom stablu, a  negativna energija kako vrijeme prolazi polako spriječava protok pozitivne energije i raspršivanje kroz kompletno obiteljsko stablo, te tako vi ne dobivate svoju hranu. Vjerojatno da su vaši preci znali da mogu očistiti obiteljsko stablo od negativnih energija bi to i učinili, no ako nisu oni to učinili vi to možete svakako učiniti.

Čišćenje obiteljskog stabla je najmanje što možete učiniti, jer kroz čišćenje obiteljskog stabla unutar istog nestaje negativna energija, odnosi u obitelji se smiruju i podižu na jednu višu razinu, te sve kreće  ka jednom pozitivnijem životnom periodu. Odluka je vaša, ali ako ne želite očistiti stablo zbog sebe, onda to učinite zbog svojih nasljednika, jer jednog dana vi njima ostavljate obiteljsko stablo u nasljedstvo i vjerojatno probleme koje vi imate imat će i oni samo će kod njih biti još izraženiji.

Vjerujemo da za svoje nasljednike želite samo najbolje, a najbolje ćete učiniti ako očistite obiteljsko stablo i vratite pozitivan balans unutar njega, te tako dopustiti raspršivanje pozitivne energije po cijelom stablu, a pozitivna energija vaša je hrana i život.

Autor: Z. Posavec