Novi početak donosi mir i sreću

Krećemo se, živimo i pokušavamo ići prema naprijed, ma koliko god ponekad zanovijetali i negodovali nad vlastitim životom, ipak se na kraju borimo. I samo zanovijetanje i negodovanje pokazuje da nam je još uvijek stalo i da želimo nešto promijeniti u životu.

početak

Početak, Foto: Flickr, Moyan_Brenn

Možda to pokušavamo promijeniti na krivi način, ali želja postoji. I mnogi će kritizirati taj način na koji pojedinci pokušavaju promijeniti svoj život, ali u konačnici, ne pokazujemo li time da nismo ništa bolji? Prosuđivati tuđi život, a ne vidjeti svoj, grijeh je.

Prije svega treba pogledati svoj život, postupke i stavove. Na prvom mjestu pogledati sebe! Ali nema skrivanja iza maske i upitajte se jeste li sretni? Ako niste stanite, jer ne živite život koji vam odgovara.

Ne uvjeravajte se da će se nešto promijeniti, jer koliko vremena već čekate da se ono desi! Svakim danom sve veće razočaranje, zato stanite. Rođeni ste u ljubavi i vaš je cilj biti sretan. Sreća donosi sve! Uz sreću vam ništa ne fali. Imate sve, pronašli ste sebe i zato ste sretni.

Ako niste sretni onda znajte da ste pogriješili u životu. Pogriješili ste radi sebe, radi svoje tuge, patnje i nesreće. Ako ste imali takav stav za sebe, onda ste i druge ljude povrijedili, jer nemoguće je poštivati druge, a sebe ne. Ne brinite zbog toga što ste pogriješili, jer na pogreškama učite i postajete jači, pametniji, zreliji, mudriji.

Što učiniti u ovoj situaciji? Odustati od svega ili? Da, ponekad je najbolje odustati od svega i krenuti ispočetka.

Možda nekome ovo zvuči ludo, ali  kako zaustaviti kola koja kreću nizbrdo? Trošiti snagu i sebe  ne bi li se zadržala barem na istom mjestu. Zašto se boriti? Zbog straha koji vas tjera da ne bi ponovno prolazili kroz bol, patnju i tugu. Duboko u sebi toga ste svjesni, i svjesni ste da ovim putem kojim idete nije vaš, upravo zbog toga pustite neka kola krenu nizbrdo i neka odnesu sve vaše brige i probleme i odaberite novi početak.

Ne očajavajte, nego sjednite i opustite se. Znate da morate krenuti ispočetka, također znate koliko je ovaj put kojim koračate težak, isprepleten boli, patnjom i upitajte se želite li ići istim putem?

Ako ste odlučili krenuti novim putem, tada znajte da trebate prihvaćati i učiti, a ne se grčevito boriti i držati starih stavova, jer ono vas vodi starim putem. Ono što novo naučite, primjenjujte na svom novom putu, jer tako mijenjate sebe, mijenjate svoj život.

Živite spontano, živite opušteno. Živite kroz duhovnost, činite drugima što želite da se vama čini u životu, jer jedino tako možete biti sretni i uživati na svom životnom putu.

Autor: Zdravko Posavec

Komentari

  1. Nebojsa Mladenovic kaže:

    Zasto i koliko dugo Moramo da patimo i da smo Tuzni.

Komentiraj

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.