Foto: Flickr, Rikie Rizza

Prije nego što počnete ovo čitati odvojite jedan trenutak za sebe i pokušajte razmisliti  na koji način vi funkcionirate, pokušajte staviti na hrpu svaku onu radnju koja  u sebi  sadrži riječ “moram”. Opustite se i razmislite polako, pokušajte doći do svake svoje dnevne radnje koja u sebi sadrži riječ “moram”.

Krenite od svojeg buđenja i uhvatite svako “moram”, dolazite polakako, ali sigurno do zaključka da vi skoro sve radite zato jer “morate”!! Upitajte se koliko vam riječ  “moram” zapravo donosi dobroga, a koliko lošega.

Riječ moram je negativna energija koja radi na niskim frekvencijama te svojim negativnim vibracijama stvara pritisak na vaše kompletno biće. Riječ moram u vaš organizam prenosi nervozu i stres, riječ moram uzima vam vašu slobodu, riječ moram su utezi na rukama i nogama koji vas sputavaju u životu, riječ moram drži vas cijelo vrijeme napetim, riječ moram drži vaše srce hladnim i tužnim, riječ moram drži vas na mjestu i dovodi vas u ropstvo riječi moram.

Budite po prvi put potpuno iskreni prema sebi i priznajte koliko stvari vi u svojem danu činite zato jer želite, koje činite da bi vas udovoljile  i popunile onu prazninu koju velik dio vas osjeća u sebi. Jako malo vas čini ono što želite, neki nemaju ni jednog trenutka u kojem bi činili ono što oni žele, već se cijeli dan svede u riječ “moram”.

Zar nije tužna činjenica da živite svoj život kao “obavezu”, zar nije tužno što kroz tu svoju obavezu uništavate sebe kao biće, svoje tijelo izrabljujete, tjerate ga da radi na maksimumu, bez da mu dajete imalo vremena da se odmori, zar nije tužna činjenica da vam obaveza oduzima slobodu i dovodi vas u ropstvo riječi moram. Tužno je, itekako je tužno.

Vi ste se rodili kao slobodno biće, dobili ste život na dar. Dobili ste na dar neprocjenjivu vrijednost i vaš jedini zadatak je, da  u životu sve radite iz srca, da radite ono što vas čini sretnim, da radite svaku stvar zato jer je iz srca želite, a ne zato jer morate, radite ono što vama najviše odgovara i ono što vas čini sretnim.

Ako ste se samo imalo opustili dok ste ovo čitali vjerojatno ste došli do spoznaje koliko je zapravo negativna riječ “moram”, vjerojatno ste došli da zaključka da vas riječ “moram” tjera da živite život kao obavezu, vjerojatno ste došli do zaključka da ne živite onakav život kakav vi želite, već  živite onako kako nekom drugom odgovara, a na taj način živite u ropstvu. Upitajte se ponovno što vam donosi riječ moram i sami  pogledajte koliko je ona negativna.

Jedino što se još nakon vašeg rođenja treba dogoditi je to da vaše fizičko tijelo treba umrijeti, nikad ne znate kada će doći taj trenutak, zato se opustite  i uživajte u životu, jer vi ništa ne morate osim umrijeti.

Autor: Z. Posavec