Mozak puca pod pritiskom

Foto: Shutterstock, Netfalls – Remy Musser

Ujutro kada se probudite počinje vaš dan, polako odrađujete svoje rituale koji vas dovode do dnevnih obaveza. Kroz dan odradite na tisuće sitnih obaveza, a svaku od tih obaveza vaš mozak obrađuje i šalje vam signale u obliku energetskih valova koje vi osjećate kroz svoje tijelo i prema van odrađujete tjelesnu reakciju.

Koliko puta ste se u danu zapitali hoćete li sve stići na vrijeme, koliko puta bezglavo trčite prema naprijed, koliko puta vodite utrku sa vremenom, a vrijeme nećete nikad uspjeti pobijediti. U utrci sa vremenom vi gubite svaki put, ali se i dalje svakodnevno trudite iznova pobijediti, te na taj način cijelo svoje biće izlažete pritisku. Vaš mozak obrađuje sve informacije koje vi dobivate, jer on registrira sve, on upravlja vašim fizičkim dijelom bića te se pokušajte zapitati koliko zapravo vaš mozak dnevno obradi podataka.

Svoj mozak možete gledati kao najfiniji mehanizam koji obrađuje sve podatke, možete ga gledati kao mehanizam koji vas pokreće, ali isti taj najfiniji mehanizam ima jednu slabost. Njegova slabost je da vam neće nikad signalizirati da se zaustavite, nikada vas neće upozoriti na to da ne može obrađivati sve podatke koji brzo dolaze, nikad vam neće signalizirati da odradite odmor na njemu kroz opuštanje i tako mu dopustite da se  malo ohladi.

Mozak kroz dan obrađuje strahovito velik broj podataka i potrebni su mu trenuci kad će se odmoriti i opustit. Recimo, to je isto kao da auto vozite bez prestanka, jedini trenutak kada se zaustavite je kada točite benzin, a ostalo vozite bez stajanja. Zaključujete i sami da bi nakon jednog određenog perioda motor otkazao jer ne bi mogao podnijeti pritisak. Isto tako i mozak radi non-stop, jedino se odmara kada spavate, ali to nije dovoljno, jer mozak treba i odmor u budnom stanju jer kroz dan vam obrađuje podatke i to stvara pritisak koji će vam mozak kroz jedan period pokazati. Na početku će trpiti, ali kada pukne pod pritiskom osjetit ćete na svom fizičkom i psihičkom biću.

Mozak puca pod pritiskom i vama to pokazuje kroz stanje napetosti, pokazati će vam kroz stres koji će polako zauzimati vaše biće, pokazati će vam kroz nervozu i živčanost, jer mozak kasni za vremenom i ne stigne kvalitetno obraditi podatke, već ih obrađuje površno te nije u cijelosti završio svoj radni proces i ti podaci su i dalje prisutni, te stvaraju pomutnju samom mozgu i to vrši pritisak na njega, a vi to osjećate kroz svoje energetsko stanje.

Prilikom obrade podataka vaš se mozak zagrijava i kada dođe na određenu temperaturu on informacije ne može obraditi jer se  pregrijao i tada se dogodi pucanje pod pritiskom koje ćete osjetiti kao blokadu kompletnog bića, tada ćete osjetiti kako vam je cijelo biće na trenutak prestalo djelovati bez ikakvih podražaja, a često se manifestira u srčani i moždani udar.

Položite sami sebi ruku na tjeme oko jedne minute, osjetit ćete kako vam iz tjemena izlazi strahovito velika toplina, osjetit ćete kako iz vašeg tjemena isijava energija, ako vam to nije dovoljno da malo odmorite mozak onda se zapitajte koliko vaš mozak trpi pritisak i koliko je vaš mozak blizu pucanja, zapitajte se zbog sebe jer mozak kada pukne događa se blokada kompletnog organizma koja se manifestira van kao srčani ili moždani udar, a svaki od njih ostavlja ozbiljne posljedice.

Autor: Z. Posavec

Komentari

  1. ana bell komentira

    A kako najefikasnije odmoriti mozak?

    • Udruga Anđeoski dodir komentira

      Meditacijom kroz muziku, ako možete pronađite svoj mirni kutak, zatvorite oči, uđite u svijet vizualizacije i probajte osjetiti emociju sreće, ljubavi, tišine, zadovoljstva i prepustite se neka vas otkucaj vašeg srca vodi u blaženo stanje opuštenosti.

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.