Foto: Flickr, babasteve

Vjerovatno kada svi čujete riječ molitva odmah pomislite na crkvu, svećenike, no jeste li upoznati sa time što je molitva i kako ona utječe na vas? Danas ljudi nemaju vremena za ništa, a kada im netko spomene da bi bilo poželjno da se pomole, tada nastaje prava drama. Izgovaraju se psovke, pita se, ako ima Boga zašto je meni tako loše  i stotine drugih pitanja u kojima tražite opravdanje sebe i svojih postupaka. Svi mislite da za molitvu trebate ići u crkvu, da Bog ne želi vašu molitvu, ali tu niste na dobrom putu.

Vaša molitva je razgovor, tu ste iskreni prema sebi, kroz molitvu  iznosite i najskrivenije tajne koje su u vama i tište vas. Za početak krenite sa jednom iskrenošću prema sebi, ne trebate se bojati svojih pogrešaka koje ste činili kroz život i zbog straha od kazne Božje skrivati pogreške i grijehe, misleći da On to neće znati, naprotiv, stanite ispred ogledala i sami sebi recite sve loše stvari koje ste radili kroz život, recite samom sebi sve svoje propuste, uglavnom, priznajte iskreno svoju slabost i ne pokušavajte si tražiti opravdanje, jer to je traženje alibija za nastavak po starim navikama.

Kada dođete do iskrenosti, kada sebi oprostite sve pogreške u životu, kada drugima oprostite sve loše šta su vam učinili, te zahvalite za sve loše i dobre trenutke, jer bez svega toga vi ne bi došli do ovoga što upravo sada čitate.

Molitvu gledajte kao razgovor sa najboljim prijateljem, iznesite sve svoje brige i probleme, sve svoje skrivene želje, ali imajte na umu da ta želja koju iznosite mora dolaziti iz dubine srca. Kada vaša molitva (razgovor) bude dolazila iz srca ona će biti prepoznata, te će preko Anđela biti proslijeđena  u Univerzum. Vaše srce pripada Bogu i nije tajna, da ako srce prestane kucati,  vaše tijelo umire,ali duša i dalje živi.  Bog vaše riječi koje dolaze iz srca razumije i one ga čine sretnim, riječi koje dolaze iz psihe On ne razumije.

Nije bitno kako ćete koju riječ izgovoriti, nije bitno na kojem se mjestu nalazite, nije bitno ni koliko ste griješili kroz život, već je bitno to da vaša molitva dolazi iz srca, da riječi koje dolaze iz vas nisu plod vašeg mozga, nego dolaze spontano, jer  te riječi koje dolaze iz vas u trenucima iskrene molitve, vibracija je vaše duše. Molitva je vaš najintimniji trenutak koji možete imati, jer u molitvi ne smije biti laži, skrivenih namjera, već ona mora imati samo cilj. Vaš cilj je biti najbolji prijatelj onome tko je za vas spreman učiniti baš sve, za pomoć se obratite svom prijatelju, zamolite ga da bude uz vas. Vaš najbolji prijatelj je Bog.

On vas nikada neće ogovarati pred drugima, On vam nikada neće okrenuti leđa i ostaviti vas same, On će uvijek biti uz vas kada vam to zatreba, uz Njega ćete postati jači i sigurniji. Kroz molitvu vi pričate sa njim i to u vaše kompletno biće donosi mir, kroz molitvu vi postajete kompletnija osoba, vaše mane polako nestaju i vi postajete  ispravnija i pravednija osoba. Molitva za vas može učiniti jako puno dobroga, možete se moliti bilo gdje, jer ne gubite ništa, jer i vaše misli su Njemu dovoljne, kad legnete u krevet, na poslu, u vožnji, kad čekate autobus, u kupovini, ma svugdje se možete pomoliti, ne košta vas ništa, a možete dobiti sve.

Autor: Z. Posavec