Zemlja porijekla: Moldavija, Češka, Njemačka.

To je malen, proziran kristal, naboranih masa, često staklast.

To je kristal novijeg doba, nastao od tektita i vanzemaljskog je porijekla, a nastao je kada je meteorit udario u Zemlju, pa se kaže da je moldavit mješavina vanzemaljske energije i energije majke Zemlje. Vrlo je rijedak kristal i postoji mogućnost da bude istrijebljen.

moldavit

Moldavit, Foto: Flickr, kevinzim

U davnini se upotrebljavao kao talisman i amajlija za sreću i plodnost. Omogućava komunikaciju sa višim Ja i bićima druge sfere. Nosi vas u više duhovne dimenzije i olakšava proces uzdizanja.

Ima ekstremno visoku vibraciju, koja otvara, čisti blokade i usklađuje čakre. Olakšava putovanja u druge živote, pokazuje buduće mogućnosti i ukazuje na nepravilnosti koje ste učinili u prijašnjim životima, kako bi ih u ovom mogli ispraviti.

Jako je koristan za osjetljive, senzibilne osobe kojima teško pada inkarnacija na Zemlji, te koji ne mogu da se naviknu na patnju i duboke bolne emocije, a tu možemo spomenuti Kristalnu djecu, Indigo djecu, Zvjezdanu djecu, koja su došla da pomognu Zemlji u periodu prelaska na novu vibraciju.

Psihološki pomaže kod oslobađanja od privrženosti pitanjima sigurnosti, poput novca i brige za budućnost.

Na mentalnom nivou, moldavit je inspirativan, te iznosi neočekivana rješenja u prvi plan. Može da pobudi latentna sjećanja i da pristupi duhovnim informacijama kroz intelekt. Osvješćuje uzrok i izvor negativnosti i onda potiče procese otpuštanja i iscjeljenja.

Može poslužiti kao instrument za postavljanje dijagnoze vašeg stanja, a onima kojima se takva boja kristala ne sviđa, kriju duboko u sebi emotivne boli i traume koje bi trebale isplivati na površinu i tako emotivna čakra bude iscijeljena.

Preventivno pomaže kod liječenja infekcija, ublažava probleme kod gornjih dišnih puteva, pojačava imunitet, podržava tvorbu bijelih krvnih zrnaca.

Čisti ga se pod mlazom mlake tekuće vode, a puni na suncu.

Autor: J. Nikšić