Vaša stopala također trebaju njegu, jer ona nose sav vaš teret svakodnevno. Mnogi se žale na hladne noge, otečene noge, peckanje u nogama, a opet ne poduzimaju ništa po tom pitanju.

masaža stopala

Masaža stopala, Foto: Flickr, sellyourseoul

Danas se stopala njeguju najčešće u kozmetičkim salonima gdje se vrši pedikura i lakiranje noktiju. Vaša stopala imaju refleksne točke svih organa i dijelova tijela. Pravi terapeut će odmah uočiti koji dio organa vam je u blokadi, te će više pažnje posvetiti tom dijelu kako bi isto otklonio.

U vremenu od 15 – 20 minuta masažom stopala, riješit ćete umor nogu, pokrenut će se energija i osjećat ćete kako se ona diže prema cijelom vašem tijelu, stopala će vam biti laganija i pokretljivija.

Ovom vrstom masaže uravnotežit ćete i poboljšati funkciju vaših unutarnjih organa, poboljšat ćete pokretljivost zglobova, odstraniti jake glavobolje, bolove u vratu, funkcija probavnog trakta bit će pojačana, nestat će stres kojeg ste imali tijekom dana, san će biti mirniji i opušteniji, vaše tijelo će biti otpornije na bolesti, pojačat će se cirkulacija, a umorni mišići će se brže oporaviti.

Osim same masaže tu su i razna eterična ulja koja će također imati svoj veliki učinak.

U toplu vodu stavite šaku sušenih sjemenki gorušice i močite noge oko 15 minuta. Osjetit ćete stimulaciju po koži čitavog tijela, jer to je biljka koja vam daje energiju.

Ružmarinom ćete razbuditi i revitalizirati tijelo, otkloniti glavobolju i dodatno pojačati cirkulaciju u nogama.

Limunom ćete spriječiti upale, a koristite ga tako što ćete razrezanog na kriške ili ocijeđenog staviti u toplu vodu, te noge uroniti u istu i močiti ih 15 – 20 minuta. Osim što pomaže u podizanju raspoloženja, liječi prehladu, upalu sinusa i ubrzava oporavak.

Priuštite sebi te male radosti, uživajte u blagodatima koje vam pruža priroda, uživajte u životu i iscijelite svoj organizam, jer koliko dajete, toliko vam tijelo vraća u trećoj životnoj dobi.

Autor: J. Nikšić