Malahit

Zemlja porijekla: Rusija, Namibija, Australija, SAD, Rumunjska, Srednji istok, Narodna Republika Kongo

Nalazimo ga u zelenoj boji s laganim išaranim prugicama malo svjetlije zelene boje. Ima jako snažan utjecaj na pozitivnu i negativnu energiju. Štiti od svih vrsta radioaktivnih zračenja, raznih zagađenja koja se nalaze u zračnom prostoru, također štiti od elektromagnetnog zagađenja i iscjeljuje zemljinu energiju.

malahit

Malahit, Foto: Flickr, Arenamontanus

Malahit je kristal promjena i preobražaja. Izuzetno je jak jer pomaže kod čišćenja toksina iz jetre, smanjuje stvaranje kiselina u tkivima, ubrzava metabolizam, štiti od visokog tlaka, oboljenja arterija, štiti srce od slabe prokrvljenosti, razvija suosjećanje s drugim ljudima, ublažava sramežljivost, podržava prijateljstvo, koristan je za psihoseksualne probleme koji su posljedica traumatičnih iskustava u prošlim životima, potpomaže proces ponovnog rađanja.

Olakšava duboko emotivno iscjeljivanje, vodi ka ravnoteži, razumijevanju i ljubavi.

Nadalje, pomaže da se ublaže mentalni poremećaji, a tu uključujemo psihijatrijske bolesti svih vrsta. Posebno je koristan za grčeve, djeluje na astmu, artritis, epilepsiju, frakture, natečene zglobove, razne tumore, očne živce, slezenu, djeluje na dijabetes, pomaže kod kroničnih bolesti dišnih puteva, pluća itd.

Redovito ga se čisti u posudi s hematitom, a puni u posudi s gorskim kristalom.

Autor: J. Nikišić

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.