Davnih dana shvatio sam da je ljubav jednostavna, a upravo ta jednostavnost vodi je do dosljednosti koja tiho šapuće – živi me i dijeli me.

Ljubav, Foto: Asad photo, Pexel.com

Teško ju je opisati i dočarati jer ljubav je najbolja kada se osjeća. Ono što se rodi iz ljubavi naći će način da dotakne nečije srce jer ljubav je to i ona ne samo da će naći način, ona je sama po sebi način. Način  života, način izražavanja, način stvaranja,  i opet na kraju samo osjećaj.  Osjećaj koji u tebi tiho šapuće –  dijeli me da me bude još više.

Kažu ljubav iz čovjeka može izvući i najbolje, a i najgore. Siguran sam da može izvući najbolje iz čovjeka.  Da ljubav može izvući najgore iz čovjeka mi nema uporište jer kada pričamo o njoj ljubav je samo dobro. Ljubav je čistoća i nema poriva dokazivati se ili činiti nešto loše.  Nema potrebe jer srce je čisto, a ono je izvor ljubavi.  Da ljubav čini i budi nešto loše pričaju oni koji o ljubavi znaju najmanje. Koji ljubav ne razumiju, koji „misle“ ljubav („mislim da sam se zaljubio“). Ljubav nije misao, ona je osjećaj koji ti tiho šapuće – ja sam tvoja potreba, uzmi me.

Kažu ljubav čini čovjeka ranjivim. Ne, ljubav čovjeka ne ranjava, ona rane vida i iscjeljuje.  Ljubav ne ranjava, ona čovjeka čini čovjekom. Čini ga da bude milostiv, da bude dobar, da čini plemenita dijela i da čini ono što želi da drugi čine prema njemu jer na kraju dana ostaje samo osjećaj ili praznina. Ljubav je osjećaj koji ti tiho šapuće  – ja sam tvoja hrana, nahrani se.

Riječi nikada neće moći dočarati svu draž i svu ljepotu ljubavi. Unatoč tome što je ljubav napisala predivne riječi humora i balada, ne postoji način da je se u potpunosti dočara jer ona je nepresušni izvor inspiracija i na kraju sve što postoji plod je ljubavi. Inspiracija koja se rađa iz osjećaja i predanosti, osjećaj koja nikada ne dosadi i tiho šapuće – ja sam tvoja kreativnost, iskoristi me.

Ljubav uvijek tiho šapuće. Šapuće ti, usmjerava te, sugerira ti što trebaš činiti, kako trebaš pristupati, kako se trebaš ophoditi prema sebi da ti bude dobro i da se dobro osjećaš. Šapuće ti, a kada čuješ njen šapat svaki puta ćeš se vraćati i hraniti se njome jer ljubav nikada ne dosadi. Ona je dosljedna i jednostavna i sve se svodi na šapat koji kaže – živi me i dijeli me.

Autor: Zdravko Posavec