Ljubav je nešto što je teško opisati i dočarati riječima. Svatko ljubav vidi na svoj način. Slušajući što majke i trudnice pričaju, stječe se dojam da je majčinska ljubav daleko iznad svega. Jedna trudnica – sada majka zapisala je jedan mali djelić svojih osjećaja, a možete ih pročitati u nastavku.

trudnica

Trudnica, Foto: Flickr, Cristi Sebastian Photography

Bebice moja mala, brojim dane do našeg prvog susreta, ne mogu dočekati da te primim u naručje. Neopisivi osjećaj sreće i blagostanja me prati od prvog dana kada sam doznala da sam trudna. Plakala sam od sreće taj dan. I još puno puta nakon toga…

Prvi put kad sam te ugledala bilo je na ginekološkom stolu. Doktor mi pokazuje tvoju glavicu, rukice i nogice. I odjednom se počinješ micati i ritati nogicama… Suze mi zamagljuju vid i brzo ih brišem da ne bi propustila koji trenutak s tobom! Predivan si! Osjećaj je neopisiv! Tada sam znala da sam za tebe spremna učiniti sve! Sve da te zaštitim!

Volim te od prvog dana, i kako je rastao moj trbuščić tako je rasla i moja ljubav. Puno puta sam se zapitala da li ću ti biti dobra majka, da li ću ti moći dati sve što ti treba, kakav ćeš biti… Dok si tu u mom trbuščiću obuhvatim te rukama i ne dam te nikome, na sigurnom si. Osjećam pod dlanom tvoju glavicu i guzu i zamišljam te. I ne mogu vjerovati da postoji tako moćna ljubav, tako silna, tako bezuvjetna da me straši. Još se nisi ni rodio, a već te toliko volim da ne mogu opisati riječima!

A tek kad te budem ugledala… Strah me od te silne ljubavi… Jednom kada dođeš na ovaj svijet, kad te ne budem više nosila u trbuščiću, kad ne budem osjećala svaki tvoj pomak, svako ritanje, štucanje… Kako ću znati što trebam? Ali znaj da ću se truditi da odrastaš u ljubavi!

Veselit ću se svakom tragu što će trudnoća ostaviti na mom tijelu, jer će mi to biti podsjetnik da smo nekad bili jedno, da je tvoje srce kucalo ispod mojeg, da mi je to bio najljepši trenutak u životu. Zbog tebe se osjećam potpuno! Hvala ti anđele!

I želim da znaš da je tata bio s nama svakog trena, da je osjetio tvoje prvo ritanje, da je plakao od sreće kada je saznao da postojiš, da me držao za ruku kod svakog pregleda, da nas je mazio i pazio tih 9 mjeseci, da smo te silno željeli i da si začet iz čiste ljubavi! Tvoje začeće nije slučajnost, već Božji blagoslov i od prvog trenutka znamo da ćeš biti poseban…
Vole te tata i mama!

Autor: Marina Posavec