Labradorit

Zemlja porijekla: Grenland, Finska, Italija, Kanada, Rusija, Skandinavija, Madagaskar

Boja mu je tamno siva do crne s plavim preljevom, žućkastih obrisa u tragovima, žuti, svilenkastog sjaja. Labradorit je mističan kamen zaštitnik koji podiže svijest i povezuje s energijom univerzuma. Štiti auru jer onemogućava neželjenim energijama da dopru do nje, a također sprječava odljev pozitivne energije.

labradorit

Labradorit, Foto: Flickr, Arenamontanus

Koristan je kao pratilac kroz razne promjene, time što vam omogućava da bolje zaključite što je bolje za vas, kao kristal preobrazbe, priprema tijelo i dušu za proces uznesenja. Podiže svijest i uzemljuje duhovne energije u fizičko tijelo. Jaki je stimulator intuicije, a iz duboke podsvijesti budi poruke i donosi ih na površinu koje su tada lakše razumljive za svako biće.

Psihološki, labradorit pomaže kod uklanjanja strahova, nesigurnosti i razočaranja koja su se dešavala u prošlim životima, daje vam snagu da vjerujete u sebe, pomaže kod smirivanja hiperaktivnog uma i maštu puni pozitivnom energijom, donoseći pri tome nove ideje.

Pomoću labradorita postiže se jako veliki učinak kada su potisnuta sjećanja iz prošlosti, jer izvlači iz vas ono što je već davno zaboravljeno, ali u biti sve je složeno duboko u vama. Možemo reći da je labradorit veliki čistač prošlih negativnih događaja.

Liječi bolesti očiju i mozga, otpušta stres i regulira metabolizam. Pomaže kod liječenja prehlada, gihta, reumatizma, ublažuje koštana oboljenja, pomaže kod niskog tlaka i kod ljudi koji su osjetljivi na vremenske promjene, jača imuno sustav, aktivira timus žlijezdu, jača krvotok i mišiće.

To je kristal koji ne podnosi blizinu niti jednog drugog kristala, osim svoje podvrste, pa možemo reći da je to kristal “individualac za sebe”.

Prazni ga se pod mlazom mlake tekuće vode, a puni ga se sunčevom energijom.

Žuti labradorit  zaslužan je za najviši nivo svijesti, pomaže i pojačava vizualizaciju, trans, vidovitost. Liječi slezenu, jetru, žučnu vrečicu i hormonalne žlijezde.

Autor: J. Nikšić

Komentari

 1. Ljiljana komentira

  To je baš kao stvoreno za mene 🙂

 2. Amela Tahirovic komentira

  Poštovanje može pomoč kupila sam labradorit i stavila ga kao privjesak poslije gorskog kristala,nakon izvjesnog vremena osjetila sam bol u grudnom košu i jezu kroz tijelo.Može obrazloženje!

  • andjeoskidodir komentira

   Poštovana, prije svake upotrebe bilo kojeg kristala, potrebno ga je očistiti i napuniti, te nakon toga primjeniti. To što se kod vas desilo nije ništa loše za vaše biće, a najvjerojatnije je došlo do prejakog čišćenja vašeg organizma, te je tijelo reagiralo upravo tako kao što ste naveli. Kristale ne treba primjenjivati cijeli dan ako ste početnik. Ako bi se i dalje javljale poteškoće, znači da taj kristal ne odgovara vašem biću, već je bolje primjenjivati tip kristala za kojeg ne osjećate nikakve smetnje. Gorski kristal ima veliku primjenu, te ga slobodno možete primjenjivati svakodnevno.

 3. Dalia komentira

  Da li se sa labradoritom smije spavati? Koje su podvrste s kojima se moze i smije kombinirati? Hvala.

  • andjeoskidodir komentira

   S labradoritom smijete spavati, a njegove podvrste su amazonit, mjesečev kamen i sunčev kamen (poznat i kao aventurin). S ostalim vrstama nije poželjno ga kombinirati.

   • Dalia komentira

    Citala sam u vise tekstova da s kristalima nije dobro spavati, osim sta se gorski moze staviti pod krevet, ako je krevet na losem mjestu, a da labradorit se pogotovo ne preporuca za spavanje pogotovo ne ljudima koji nisu na duhovnoj razini da mogu podnijeti odredjena iskustva i manifestacije.

    Da li ga je dovoljno drzati za jednu noc kad je pun mjesec da se ocisti i napuni?

    Hvala na prethodnom odgovoru. Pocetnik sam s kristalima pa zelim znati sta se smije, a sto ne, zbog raznih teorija po netu.

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.