Zemlja porijekla: Afganistan, Brazil, Madagaskar, SAD

Boja mu je: prozirna, zelena, žuta, lila, ružičasta, proziran je i staklenog sjaja. Kunzit isijava mirnoćom koja vas povezuje sa univerzalnom ljubavlju, izuzetno je duhovan kristal visokih vibracija, primjenjuje ga se u meditaciji, pojačava kreativnost.

kunzit

Kunzit, Foto: Flickr, jaja_1985

To je kristal zaštite, jer djeluje na svakog pojedinca i njegovo okruženje u kojem se nalazi, štiti auru, raspršuje negativnost i pravi zaštitu oko nje, omogućava vam u samopouzdanju.

Na psihološkoj razini vas potiče da iskažete svoje stavove i da se slobodno izražavate, uklanja razne prepreke na vašem putu, te vam pomaže da se prilagodite pritiska u svom životu. Može pomoći da se prisjetite svojih zaboravljenih sjećanja koja su bila blokirana, vraća izgubljeno povjerenje, potiče toleranciju, pomaže kod emotivnih problema, te da zacijeli srce od prevelike boli.

Nadalje pomaže kod raspoloženja da vam ga digne na jednu višu razinu, a učinkovit je i za liječenje depresivnih stanja, umiruje napade panike, čuva srce i krvotok, pomaže kod kostobolje, artritisa i bolova mišića, oslobađa od otoka i grčeva, dovodi kisik krvi i mozgu, harmonizira rad štitnjače i proizvodnju hormona i krvnih tjelešaca.

Pomaže kod otklanjanja straha i prosvjetljuje um, fizičkom tijelu pomaže da se oporavi od emotivnog stresa, stimulira imunološki sistem, koristan je za psihijatrijske poremećaje i depresiju.

Prazni ga se pod mlazom mlake tekuće vode svakih 15-20 dana, a puni preko noći s mineralnom vodom i vršcima gorskog kristala. Može da promijeni boju, pa se preporučuje preko noći ga držati u posudi sa mineralima hematita.

Autor: J. Nikšić