Kristalna i indigo djeca – djeca posebnih moći

Svako dijete je posebno, mali pojedinac koji gleda na svijet bez loših namjera, bez skrivenih namjera i jedino što im je bitno je igra, ljubav, pažnja i nježnost. Oni gledaju očima ljubavi i za nju žive.

posebno dijete

Posebno dijete, Foto: Flickr, Steve Snodgrass

Vjerujemo da bi svatko od vas mogao naći barem jednu anegdotu gdje ga je dijete nasmijalo onako iz srca, bilo da se radi o nekim njegovim postupcima, nekom izjavom ili pak jednostavno svojom pojavom i stavom. Jednostavno, djeca su čista ljubav i djeluju spontano, djeluju onako kako osjete u srcu i to im nitko nema pravo uzeti za loše, jer svako ljudsko biće unutar sebe ima to dijete samo su ga mnogi potisnuli.

Svako dijete je posebno, no postoje djeca koja se jednostavno izdvajaju od ostalih, ali ne izdvajaju se zato što im je netko rekao da to trebaju učiniti, ne izdvajaju se jer to oni sami žele, nego, jednostavno, takvi su se rodili i oni ne mogu funkcionirati drugačije. Posebno to dolazi do izražaja kada su u pitanju kristalna i indigo djeca.

Kristalna i indigo djeca izdvajaju se od ostatka svojim ponašanjem, svojim gledanjem na svijet, svojim funkcioniranjem, svojim izgledom. Kristalna i indigo djeca imaju određene karakteristike koje ih opisuju, te mnogi od njih u vrlo ranoj fazi djetinjstva budu obilježeni kao “čudaci”, “djeca sa psihičkim smetnjama”, te vrlo često roditelji takve djece traže pomoć kod pedijatara, psihologa, psihijatra.

Ono što valja napomenuti je da svaki roditelj svojem djetetu osobno treba biti pedijatar, psiholog i psihijatar, jer roditelj najviše vremena provodi s djetetom i kroz normalan odnos od njega može saznati svaki problem s kojim se dijete susreće i pomoći mu.

Kao u svemu, tako i po pitanju kristalne i indigo djece ljudi su podijeljeni i neki smatraju da je to laž, jer nemoguće im je prihvatiti da dijete može imati zrelije gledanje na svijet od odraslih, da može imati moći i mogućnosti koje mnogi nemaju. Mnogi ih osude zbog toga što su drugačiji od drugih, ali prije nego li nekoga osudite pokušajte se postaviti u nečiji položaj i vidjeti kako bi se vi tada osjećali.

Kristalnu i indigo djecu treba prihvatiti onakvima kakvi jesu, jer upravo tako oni daju svoj maksimum. Njihove mogućnosti koje posjeduju mogu koristiti svima, sveukupnom društvu, jer mogućnosti koje posjeduju uvijek će podijeliti s drugima, a to je dobitak za sve.

Treba biti vrlo pažljiv prema njima, jer kristalna i indigo djeca vrlo su osjetljiva i krivi stav prema njima može prouzročiti neželjene posljedice. Ne vole da im se nameće autoritet već vole samostalnost, te ako smatrate da imate kristalno ili indigo dijete svakako pazite kako ćete se postaviti prema njemu, jer više možete izgubiti vi kao roditelj nego ono kao dijete.

Kristalna djeca imaju drugačije karakteristike od indigo djece, ali o tome ćemo naknadno pisati. Jedno je sigurno, kristalna i indigo djeca su djeca posebnih mogućnosti i moći, samo im  treba dopustiti samostalnost i njihov rezultat nikada neće izostati, jer oni su rođeni upravo zbog toga da budu posebni.

Autor: Z. Posavec

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.