Kristali su čisti dar prirode i na njima treba biti zahvalan, jer ih je priroda sama proizvela bez ruke i djelovanja čovjeka. Kristali se stvaraju unutar zemljine površine. Mogu se koristiti kao ukrasi, a mogu se koristiti i u alternativnoj medicini u svrhu iscjeljivanja, te se takav rad naziva kristaloterapija.

kristali

Kristali, Foto: Flickr, jaja_1985

Postoje mnoge vrste kristala koji se koriste u liječenju, a sama kristaloterapija ima povijest dugu oko pet tisuća godina i primjenjuje se u cijelom svijetu. Golim okom se ne može vidjeti ono što kristali u sebi posjeduju, ali ako ih se drži u ruci ili na nekom unaprijed određenom mjestu osjeti se njihovo djelovanje, u obliku topline ili pak laganog peckanja.

Kristali se mogu staviti u ogrlice, narukvice, naušnice, prstenje, te ih tako nositi, ili pak se mogu nositi maleni komadići u džepu, jer oni uvijek djeluju. Kroz djelovanje oni vrlo brzo poprimaju vaše energetske vibracije, odnosno, povlače u sebe svu nakupljenu negativnu energiju koja se skuplja unutar vašeg energetskog bića, te ga tako čisti.

Kada klijent dođe na kristaloterapiju kod stručnog terapeuta, onda se kristali stavljaju uz posebnu tehniku ciljano, bilo oko tijela ili pak direktno na fizičko tijelo, te je zbog toga potrebno da sam terapeut zna s kojom vrstom kristala će raditi i koja je njegova namjena.

Ako se odlučite da kupite svoj osobni kristal onda ga prije upotrebe ispraznite, zapravo ispraznite ga čim ga unesete u svoju prostoriju, jer vjerojatno je isti kristal doživio mnogo ljudskih dodira, te tako preuzeo negativnu energiju prije nego ste ga vi kupili. Kristali se prazne kroz mlaz mlake vode, a mogu se prazniti i uz kristal hematit, u morskoj soli,  te ih je nakon toga potrebno napuniti i programirati za njihovo djelovanje.

Kristali se redovito moraju čistiti i puniti. Mogu se koristiti u prirodnom obliku, točnije , neobrađene ili pak ih se može koristiti kao obrađene, s tim da ne gube svoja svojstva ni svoje djelovanje ni moć. Kristali mogu biti u obliku piramida, te se oni najčešće koriste kod zaštite od štetnih zračenja. Neki ih koriste i u spavaćim sobama pod krevetom, te tada treba voditi računa da jedna stranica bude postavljena okomito na os sjever – jug.

Odlučite li se koristiti kristalima u bilo kojem obliku, predlažemo da se prije posavjetujete sa stručnim osobama koje su upoznate s moćima kristala kao i s njihovim djelovanjem.

Autor: Z. Posavec