Danas je teško pisati o ljubavi u ovoj besparici, neimaštini, kada mnogi jure za karijerom, jer drugačije ne ide, ili mislite da sada nije vaše vrijeme za ljubav ili nema više one “prave ljubavi”. Sve je to današnji način života kada se za sve treba boriti.

iskrena ljubav

Iskrena ljubav, Foto: Flickr, pedrosimoes7

Ljubav je sve manje prisutna u vašoj svakodnevici, možda zbog straha, a gdje je on prisutan nema ni ljubavi. Došlo je vrijeme da se suočite s onim čega se najviše bojite, a osobito ako ste još uvijek sami.

Počnite od sebe i svog upoznavanja, a to je ono unutar vas, vašeg JA, vaše intuicije, vašeg unutarnjeg glasa kojeg mnogi ignoriraju i skrenu s puta. Izgradite prvo sebe, priznajte si svoje mane i nedostatke i poradite na njima, a ako je potrebno zatražite pomoć, ako mislite da ne možete sami.

Prilikom opuštanja, zabilježite svoje misli, a onda ih analizirajte da li ima više pozitivnih ili negativnih, pa ponovo kroz opuštanje te iste negativne misli pretvorite u pozitivne.

Zapamtite da vaše putovanje u život počinje onog trenutka kada uronite duboko u sebe samoga.

Ne vraćajte se stalno u prošlost, pokušajte ju otpustiti, ne pričajte o njoj, jer pričajući vi se vraćate u tu istu prošlu emociju. Prihvatite da je tako moralo biti, jer kada naučite pouke iz prošlih propalih veza, bit ćete spremni za nova iskustva. Trebate biti istinski slobodni i spremni za novu ljubav.

Strpljivost je danas teška, jer bi mnogi htjeli “odmah”, ali se sjetite onog puta, puta unutar sebe kojeg morate proći i s vremenom ćete naučiti biti strpljivi i staloženi. Put do ljubavi može trajati dugo, a i ne mora, jer sve ovisi o vama i s vašom spremnošću za prihvaćanjem novog iskustva. Nemojte sebe obeshrabrivati, dajte si priliku da doživite pravu ljubav, jer ona ne pita za godine, nikada nije kasno, jer vaša duša je vječno mlada i “veliko dijete”.

Na samu pomisao nove veze, javljat će se i strah, jer će vas ego vraćati na prošle propale veze, ali sjetite se da su vam to bile pouke. Nadvladajte taj strah tako da mu nećete dozvoliti da “ruje po vašem mozgu”.

Dat ćemo vam primjer:”Zamislite veliki kofer u kojeg trpate sve propale veze, uredno ga posložite, zatvorite i odnesite na najudaljenije mjesto. S osmjehom na licu poželite da ga netko nađe, otvori i izabere vezu za koju smatra da će biti sretan do kraja života.”

To je samo jedan od primjera kako se riješiti misli od propalih veza, nemojte nikada nikome poželjeti da bude nesretan, jer time nećete usrećiti sebe, već vam se može vratiti na isti način. Svima od srca poželite sreću i pomolite se za njih, jer nisu bili svjesni svojih pogrešaka.

Učite iz iskustava, jer jedino tako ćete dati pravu vrijednost prošlosti. Sjetite se gdje ste griješili, kako vam se to ponovo ne bi desilo. Da bi pokrenuli rast događanja, morate pronaći uvjerenja koja su posljedica iskustava iz prošlosti i pretvoriti ih u pozitivan smjer, jer će vam upravo to prošlo iskustvo pomoći da osjetite je li netko tko vam je zanimljiv ili privlačan na bilo koji način, doista prava osoba za vas s kojom možete krenuti iz početka.

Nikome nije lak put kada krene iz početka, pa će vam možda i zatrebati nečija pomoć, a to može biti vama najbolji prijatelj, netko vama drag iz obitelji ili terapeut u kojeg imate neizmjerno povjerenje, koji vam može ponoviti vaše pogreške, te vas time uvjeriti da ih više ne ponavljate, a na vama je da odlučite kada želite “novi život”.

Kada upoznate potencijalnog partnera, sjetite se što ne smijete raditi i budite uvjereni da ćete biti ponosni na sebe, jer ste uspjeli promijeniti onu stranu razmišljanja koja vam nije dopuštala da idete korak po korak do sretne ljubavi.

Zahvalite Bogu i anđelima što su bili uz vas i dali vam snagu za novi početak.

Autor: Z. Posavec