Koliko sitnice mogu biti važne u vašem životu

Događaji i situacije koje dolaze sa njima ljudi vole okarakterizirati svojim riječima, vole ih nazvati bitnim i nebitnim, ali budite uvjereni da ne postoji nebitan događaj, ne postoji vredniji događaj, svi su jednako bitni i važni, jer svaki događaj donosi i određene poruke za vas.

život

Život, Foto: Flickr, jurvetson

Mnogi od vas vole svoje događaje nazvati sitnicama, ali sitnice ne postoje, jer kako ponekad upravo te sitnice puno znače, tako i te sitnice mogu prouzročiti jako velike probleme, jer sitnica je događaj, samo ga je vaš ego okarakterizirao malenim i bezvrijednim, te ga na taj način vi odmah smatrate nevažnim, nastupate kao da ste tu situaciju riješili i prošli, a zapravo ste ju samo gurnuli u stranu pokušavajući je sakriti od sebe samoga.

Vaš život je vrijednost koja nema cijenu i zar mislite da se u vašem životu mogu pojaviti događaji koji mogu biti sitnice i beznačajni, zar mislite da u vašem životu postoji događaj koji možete nazvati nebitan? Ako mislite da postoje sitnice i nebitni dogođaji, tad se zapitajte ne smatrate li svoj vlastiti život sitnicom? Zapitajte se pružate li kroz takav stav sebi najbolje, zapitajte se da li je vaš život vrijednost ili pak samo sitnica?

Osobno ste se našli u situacijama gdje je netko učinio nešto za vas i na taj način vas učinio  sretnima, a vi ste to nazvali sitnicom. Ali to nisu sitnice, već događaj koji je u vama pokrenuo osjećaje, a netko drugi pokazao je da misli na vas, tako da vam to govori da je to ipak veliki i bitan događaj, kako za vas tako i za suprotnu stranu.

Ista stvar je u lošim događajima, ne postoje sitnice, jer svi su jednaki, samo je pitanje koji je vaš stav, jer ako ih gledate kao sitnice i skupljate onda budite spremni na to da jednog dana budete okruženi problemima, a da zapravo ne znate odakle oni dolaze. Oni dolaze iz onih sitnica koje ste vi zanemarili i tek kada se pojave u potpunoj snazi tada uvidite koliko je zapravo ta sitnica bila velika i bitna.

Zato prema svakom događaju gledajte istim očima, ne postoji nebitno, bezvrijedno ili sitnica. Postojite vi i vaš vlastiti život. Kad nećete karakterizirati događaje, tada ćete rasti kao biće, učit ćete i uzdizati se iznad svega. Sve će imati vrijednost za vas, a ujedno ćete tako svoj život učiniti još bogatijim i vrijednijim. Ne postoji sitnica, nego događaj iz kojeg vi trebate isčitati poruku i primjeniti je u svojem životu, jer prije ili kasnije ista ta poruka trebati će vam za rješenje situacije u kojoj ćete se tada nalaziti.

Autor: Z. Posavec

Komentiraj

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.