Kada se sjetim početka mog rada s ljudima, sjetim se njihova iznenađenja kada bi im rekao da se tretmani iscjeljivanja mogu odraditi na daljinu. Sjetim se i njihove sumnje i nevjerice kada bi im rekao da radim kroz Božansku energiju. Danas je sumnja znatno manja nego što je to bilo u počecima kada sam sramežljivo izlazio u javnost.

privat

Foto: Privatni album

Sumnjičavim ljudima uvijek pokušavam pojasniti i približiti iscjeljivanje, ali nikad to ne činim nametljivo, jer sam davno u životu naučio da nametanje tuđeg mišljenja može imati teške posljedice. Ljudi imaju tendenciju da nas uvjeravaju što je dobro za nas, ali ne mora uvijek značiti da ono što je dobro za njih mora biti i za nas. Ljudima treba ostaviti prostora za izbor, jer su posljedice prouzrokovane tim ponašanjem isključivo njihove. Nema potrebe nametati vlastito uvjerenje i vlastito znanje kao jedini ispravni odabir, jer čudni su putevi Gospodnji, a još čudniji mi koji njima kročimo.

Treba li nekome nametati mišljenje da smo energetska bića i da se sastojimo od duhovne, mentalne i fizičke razine? Naravno da ne, jer sve dok čovjek ne postane sam svjestan toga, dok to ne osjeti u dubini svoga bića, ne mogu mu pomoći ni tretman na daljinu, ni nitko drugi. Prvi korak koji vodi do promjena jest osvještavanje. Dok čovjek ne postane svjestan vlastitog neznanja, vlastitih slabosti, laži i zabluda, nema pomaka. Mislite da poznajete sebe – jeste li sigurni? Mnogi pomisle da poznaju sebe, ali možda su to samo vaše navike, a vi ih njegujete, bez obzira na to što vam posljedice ne idu u prilog. Bojite se nešto promijeniti da vam ne bude još gore, ali zapamtite da u životu nema skrivanja.

Nije upitno da li tretmani na daljinu djeluju, već je upitno koliko se osoba želi predati u iscjeljivanje, koliko se želi predati sebi, vlastitom biću, vlastitoj duši. Pitanje je koliko je spremna na odricanje, koliko je hrabra, jer kako pomoći nekome tko se skriva? Kako pomoći nekome tko prešućuje vlastite osjećaje ili kome je bitnije što će netko drugi misliti o tome što je krenuo putem iscjeljenja.

Tretmani na daljinu mogu biti vrlo uspješni, ali u procesu iscjeljivanja ne sudjelujem samo ja kao iscjelitelj, puno ovisi i o vama. Netko se potpuno preda, a nekome je bitniji sastanak od tretmana. Osoba koja se predala, koja je odabrala svoje iscjeljenje kao prioritet, koja je u duši osjetila poriv da se promijeni, kod takve osobe rezultat sigurno neće izostati.

Ne postoji velika razlika u odrađivanju tretmana na daljinu ili pak uživo, razlika je samo u fizičkom kontaktu, sve drugo je identično. U procesu iscjeljivanja vodim se intuicijom i spontanošću, jer svaka osoba je posebna i jedinstvena, ne djeluje kod svake isti princip, već pristupam na način koji će klijentu najviše omogućiti da se opusti. Dakle, razlike su u nijansi, ali ta nijansa ne mijenja konačni rezultat. Bitna je predanost.

Autor: Zdravko Posavec