Život je nepredvidiv, život je igra puna iznenađenja, život je avantura koju treba otvoreno prihvatiti i uživati u životu, svatko treba težiti ka vlastitoj slobodi, jer kada ste slobodni tada možete osjetiti svoju sreću i ljubav koja se nalazi u vašem srcu i cijelom biću.

Foto: Flickr, A. Witt

Puno ljudi sami sebe drži u zarobljeništvu vlastitih misli, postavljajući si učestalo pitanje u glavi “što će drugi reći?”. To pitanje tjera vas na razmišljanje i traženje razloga zbog kojih vi i u konačnici odustanete, jer bitnije vam je što će drugi reći. Nije bitno što ste vi sebi na taj način oduzeli slobodu, nije bitno što se zbog toga nećete osjećati dobro, nije bitno što vi uopće ne gledate sebe, nije bitno što sebe dovodite u vlastito zarobljeništvo. Ništa nije bitno osim vas, nije bitno što će drugi reći, nego je bitno kako ćete se vi u svemu tome osjećati, jer za sebe se trebate potruditi uvijek pružiti najbolje.

Ne zamarajte se što će drugi reći, slušajte ono što vam srce govori i vidjet ćete život onakvim kakav on doista jest. Život se treba živjeti iz srca, život se treba živjeti iz ljubavi, život se treba živjeti potpuno, život nije obaveza već avantura i u toj avanturi trebate biti spremni na prilagodbu, trebate biti spremni na lijepe, ali i na teške trenutke. Zahvaljivati na svemu, dobrome i lošemu, jer dobro dolazi kao nagrada, a loše dolazi da bi nešto naučili. Vjerujte u sebe, vjerujte u Boga, molite ga za pomoć, jer on zna vaš životni put i uvijek će biti uz vas, pa čak i onda kada se vama čini da vas je Bog napustio.

Ne postoji osoba na ovome planetu koja ne želi da bude sretna i da ne osjeti ljubav, ali nikad, baš nikada ne tražite sreću i ljubav u novcu, jer nikada je nećete pronaći. Ljubav i sreća nalaze se u vama, samo se trebate osloboditi vlastitih okova, predrasuda, ograničavanja i naučiti prihvaćati ono što je drugačije od vas.

Zapitajte se jeste li sebi pružili uistinu pravu priliku u životu, (budite iskreni u odgovoru), zapitajte se jeste li sebi pružili najbolje, zapitajte se jeste li sebe voljeli i ljubili najviše? Bez obzira na odgovor, činjenica je da tek onog trenutka kada sebi pružite pravu priliku za život, bez ograničavanja i razmišljanja što će drugi reći, tek onda počinjete svoj pravi život.

Ako volite sebe tada za sebe želite najbolje, zato si pružite  priliku za vlastiti život, jer vi to zaslužujete i to je najbolje za vas. To je put koji vodi u centar ljubavi i sreće, to je cesta koja vodi u vaše srce.

Autor: Z. Posavec