Svaki novi dan donosi nova iznenađenja i izazove. U tim iznenađenjima i izazovima ljudi se susreću sa raznim energetskim vibracijama koje ulaze u njihovo energetsko polje. Kroz dan u energetsko polje zna ući velik broj negativnih čestica, te one u kompletnom organizmu izazivaju napetost.

Foto: Flickr, Peter Becker

Napetost u organizmu može se pojaviti na razne načine, jer svatko je individua za sebe i organizam pojedinačno reagira na podražaje koji se događaju oko vašeg bića. No, u ovom članku želimo vam približiti kako se najlakše možete opustiti.

Na kraju dana vi bi trebali svoje kompletno biće očistiti od loših energetskih čestica, a najlakše ćete ga očistiti kroz trenutke opuštanja, jer u trenucima kada je vaš organizam opušten on sam locira negativne čestice i izbacuje ih iz vašeg energetskog polja, te na taj način štiti organizam od obolijevanja i drugih neželjenih posljedica.

Opuštanje možete izvesti na razne načine, jer kao što smo spomenuli vi ste individua koja reagira za sebe i ono što vama pomaže ne mora značiti da će to svima pomoći, jer nekom drugom pomoći će ono što vama neće. Ali ovo što ćemo napisati pomaže velikom broju ljudi, pa zašto ne bi i vi to isprobali za sebe. Nemate ništa za izgubiti, ali možete dobiti puno.

Prvo što trebate učiniti je da nađete mjesto gdje vas neće ometati nitko i ništa i gdje ćete imati apsolutni mir, ili barem čim je više moguće mira. Mjesto koje ste odabrali ne smije imati upaljene mobitele, televizije ili nešto što vam može odvlačiti pozornost, jer pripremate se za trenutke opuštanja i tada su mobiteli i sve ostalo nebitni. Jedino što možete imati je nešto što će vam omogućiti da slušate muziku koja će vam pomoći u opuštanju.

Kada ste našli izvor muzike, tada možete krenuti na ostatak, ali prije svega morate nabaviti svijeće (lučice) jer one imaju vrlo bitnu ulogu u opuštanju. Svijeće možete poslagati po prostoru kako vama odgovara, jer to je najbitnije da se u tom prostoru osjećate ugodno. Upalite toliko svijeća koliko vama odgovara, te potom ugasite glavni izvor svjetla i uživajte uz svijeće i muziku koja vam svira u pozadini. Muzika ne smije biti preglasna, a melodija bi trebala biti laganijeg ritma.

Ne razmišljajte o ničemu, već se pokušajte stopiti sa ambijentom koji vam stvaraju svijeće i muzika. Zatvorite oči, pustite neka vas duša ponese u svijet koji njoj najbolje odgovara. Možete dodati posudicu sa eteričnim uljima koji će samo nadopuniti vaše opuštanje ili oni koji imaju mogućnosti da si spreme mirisnu kupku i uživaju u savršenom trenutku.

Odmah ćete osjetiti promjene, vaš sljedeći dan biti će bolji, jer dan počinje onako kako ga i završite. Opušteno i smireno. U svoje rituale možete uključiti osobe koje želite, jer na taj način stvarate pozitivne vibracije koje najviše koriste vama. Vaša volja i želja za opuštanjem pomoći će vam da se očistite i time ćete opustiti i vašu dušu kojoj je svakodnevni mir potreban da bi vi bolje funkcionirali. Uživajte u opuštanju.

Autor: Z. Posavec