Kako postati bolja i kvalitetnija osoba

Da vas netko ovog trena upita što bi ste promijenili u životu, koji bi bio vaš odgovor? Ako točno znate što biste željeli promijeniti, bi li vaš odgovor bio vezan za vas ili biste mijenjali druge da vama bude lakše i ugodnije u životu?

Ruke

Ruke, Foto: Flickr, zeevveez

Zasigurno bi većina razmišljala u smjeru mijenjanja drugih i svijeta oko sebe, no je li to ispravno? Ako nešto želimo mijenjati, onda prvo trebamo početi od sebe. Nema potrebe da mijenjamo druge! Zapravo, na druge ćemo moći djelovati tek onda kada promijenimo sebe, kada ćemo moći svojim djelima biti primjer drugima.

Za svaki djelić našeg svakodnevnog života trebamo gledati sebe i svoje postupke, jer jedino tako imamo otvoren put da postanemo bolja i kvalitetnija osoba. Što manje gledamo postupke ljudi koji nas okružuju, tim više imamo više vremena za sebe. I tijekom tog vremena trebamo sebe uzdizati kao osobu.

Svim svoji srcem trebamo težiti ka tome da budemo čim bolja i kvalitetnija osoba. Cijelim svojim bićem trebamo se truditi biti ispunjenima, da ne osjećamo prazninu u sebi, jer praznina je stanje koje nas drži na mjestu i ne dopušta nam da osjetimo onu istinsku sreću koja se nalazi u našoj nutrini.

Postati bolja i kvalitetnija osoba možemo isključivo kroz djela. Ona su pravi pokazatelj tko smo i što smo. Možemo mi pričati, možemo se skrivati iza lažnih maski, ali u konačnici ostaju samo djela koja nemaju lažnu masku, a pričaju priču koja dira srce.

Možemo se tješiti i zavaravati, pružati si lažnu nadu i utjehu, ali imajmo na umu da posljedice koje dolaze iz svega toga idu nama. Također, imajmo na umu da dobra djela donose pozitivne posljedice, a loša djela one negativne.

Bolja i kvalitetnija osoba postajemo isključivo onda kada sebe nesebično pružamo drugima, kada je naše srce otvoreno i iskreno. Možemo koristiti razne nauke da postanemo bolji i kvalitetniji kao biće, ali uzalud nam sve ako nismo blagoslovljeni, ako u sebi ne osjećamo istinsku sreću, ljubav i mir. Dobra djela donose blagoslov koji nas ispunjava i smiruje.

Svaki put kada se upitate što da učinite da budete bolja i kvalitetnija osoba, nemojte odgovore tražiti u knjigama, naukama i tehnikama. Odgovor potražite u srcu i učinite ono što vam srce kaže. Srce će vam reći što je najbolje učiniti jer ono je centar ljubavi i istine. Srce zna samo za dobro. Ono je milostivo i suosjećajno, a najveća milost je kada mi postajemo bolja i kvalitetnija osoba.

Davanje i primanje sastavni su dio života. Davanje je put koji nas uči i uz njega rastemo, dižemo se, postajemo bolja i kvalitetnija osoba. Dobra djela donose sretniji i kvalitetniji život.

Autor: Z. Posavec

Vaš komentar

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.