Foto: Flickr, NeilsPhotography

Svi vi bi trebali poznavati svoje tijelo, no tek jedan mali dio vas svoje tijelo poznaje u potpunosti. Velika većina vas misli da svoje tijelo poznaje potpuno, no zapitajte se koliko vi tom istom tijelu dajete, da li mu pružate ono što ono treba i što ono od vas traži, te koliko se trudite da svoje tijelo očuvate.

Vaše fizičko tijelo je živo i komunicira sa vama, zapravo tijelo vam govori što trebate uraditi, ali mnogi od vas to ignoriraju, vaše tijelo nije samo vaš vanjski izgled, vaše tijelo ima i unutrašnjost koja pripada vašoj duši, te bi se trebali truditi da ugodite svome tijelu, jer o vašem tijelu ovisi i vaš život.

Fizičko tijelo je vaša komponenta bez koje vi ne možete živjeti, te bi se trebali truditi da svoje tijelo održavate i brinete se o njemu. Danas svatko od vas ima svoje ciljeve prema kojima teži, te pri ostvarivanju istih svoje tijelo bespoštedno trošite i izlažete naporima bez da se zapitate koje posljedice su za njega ako ga izrabljujete. Mnogi od vas svoje tijelo ne cijeni dovoljno.

Vaš dan izložen je obavezama, te vi kroz te obaveze svoje tijelo dovodite u raznorazne energetske faze koje vaše tijelo prepoznaje kroz energetske frekvence, te na temelju njih reagira u određenim situacijama. Kroz dan se nađete i u lošim energijama jer ih ima svugdje okolo vas, te ih također osjetite u svojem energetskom polju i svakako bi svoje tijelo na kraju dana trebali očistiti i pružiti mu trenutke opuštanja. Mnogi će reći “nemam vremena”, ali za svoje tijelo vi morate imati vremena, jer ako ga samo izrabljujete vaše tijelo će se razboljeti.

Vaše biće se čisti i obnavlja kroz energiju, a istu tu energiju u svoje tijelo primate kroz energetske centre i kada imate protok energije onda se osjećate dobro, no čim je neki od energetskih centara u blokadi vi se ne osjećate dobro. Kroz svakodnevno funkcioniranje vi svoje centre vrlo lako možete dovesti u blokadu, te tako dovoditi svoje tijelo u direktno trošenje, koje ćete osjećati kao umor i iscrpljenost, popraćeno sa nezadovoljstvom. Mnogi shvate da su svoje tijelo previše istrošili tek kada se razbole.

Vaše fizičko tijelo je vaša vrijednost o kojoj se trebate brinuti i i pružiti mu ono što ono traži. Vjerojatno se pitate kako da očuvate svoje tijelo i što da učinite da ga očuvate. Očuvati svoje tijelo možete vrlo jednostavno, vi možete za svoje tijelo učiniti apsolutno sve što ono traži, jer nikada vas neće tražiti ono što vi ne bi mogli učiniti za njega, jer vaše tijelo vas poznaje i nikada neće tražiti nemoguće.

Tijelo svakoga od vas traži da ga opustite i najmanje što možete učiniti je da svaku večer  odvojite nekoliko trenutaka za sebe, opustite se uz muziku, uz meditaciju, opustite se uz molitvu, jer to su trenuci koji oslobađajupozitivnu energiju, te će ona djelovati na vas. Slobodno vrijeme provodite na mjestima koje će vas smirivati, priroda, rijeke, jezera, more, sve što vam godi jer tijelo se na taj način čisti i regenerira. Bavite se sportom, podarite  tijelu onu hranu koja mu je potrebna i koju vas ono traži, jer mnogi od  vas zbog vanjske ljepote uništava svoje tijelo operacijama i izgladnjivanjem, te ga na takav način uništavate.

Tražite stvari koje će vas činiti sretnima, svako toliko si napravite energetske  tretmane , očistite svoje energetske centre od negativne energije, podarite si tretman iscjeljivanja jer ono se može koristiti i za regeneraciju vašeg biće, priuštite si mirisnu kupku koju možete i sami napraviti ukoliko imate kadu, podarite si energetske i relaksirajuće masaže i vidjet ćete kako će vam tijelo biti zahvalno.

Od svega navedenoga možete naći nešto za sebe, a to nešto može vašem tijelu značiti jako puno, jer sve navedeno pokreće pozitivnu energiju, a vaše tijelo bez energije umire. Dovoljno da se potrudite očuvati svoje tijelo, zar ne?

Autor: Z. Posavec